Management Υπηρεσιών Υγείας: Τιμητική διάκριση για την εταιρεία Data Consultants


Management Υπηρεσιών Υγείας: Τιμητική διάκριση για την εταιρεία Data Consultants

Η Data Consultants συμμετείχε στο 23ο Πανελλήνιο Συνέδριο Management Υπηρεσιών Υγείας  (17-18 Δεκεμβρίου 2021, συνεδριακό κέντρο του Ελληνικού Ινστιτούτου Pasteur). Οι σύμβουλοι Data Consultants παρουσίασαν τη μελέτη με τίτλο «Βαρόμετρο περιφερειακής ευαισθησίας: Μελετώντας τις επιπτώσεις της πανδημίας στην ανάπτυξη», για την οποία η εταιρία έλαβε τιμητική διάκριση.

Το Συνέδριο Management Υπηρεσιών Υγείας

Είναι το σημαντικότερο συνέδριο στον τομέα της οργάνωσης, διοίκησης και οικονομίας της Υγείας, που πραγματοποιείται με την πρωτοβουλία και ενεργό συμμετοχή των ίδιων των εργαζομένων στις υπηρεσίες Υγείας (Υπουργείο, εποπτευόμενοι οργανισμοί, υγειονομικές περιφέρειες, κρατικά και ιδιωτικά νοσοκομεία, κέντρα υγείας).

Το συνέδριο είχε διπλή στόχευση: αφενός την επιστημονική συμβολή στη διαμόρφωση της νέας πολιτικής Υγείας, αφετέρου την εκπαιδευτική ενημέρωση των στελεχών για τις νομοθετικές αλλαγές σε βασικούς τομείς της νοσοκομειακής διαχείρισης.

Data Consultants, Βαρόμετρο Περιφερειακής Ευαισθησίας

Το «Βαρόμετρο Περιφερειακής Ευαισθησίας» αποτελεί ένα καινοτόμο εργαλείο που επιτρέπει την αποτίμηση της ευαισθησίας των ευρωπαϊκών περιφερειών και τη χαρτογράφηση των αναγκών εν μέσω της υγειονομικής κρίσης. Για το σχεδιασμό του βαρόμετρου συνδυάστηκαν ποιοτικοί και ποσοτικοί δείκτες, οι οποίοι συγκρίθηκαν σε Ευρωπαϊκό επίπεδο και στη συνέχεια υπολογίστηκε ένας συνολικός δείκτης ευαισθησίας για κάθε μέση ευρωπαϊκή περιφέρεια.

Ειδικότερα, αξιοποιήθηκαν 13 δημογραφικοί, υγειονομικοί και οικονομικοί δείκτες από δεδομένα που είχαν δημοσιευθεί ήδη στη βάση της Eurostat. O σύνθετος δείκτης ανέδειξε την τελική κατάταξη των μέσων ευρωπαϊκών περιφερειών στο βαρόμετρο ευαισθησίας και αποτέλεσε τη βάση για την απεικόνιση της ευαισθησίας στον ευρωπαϊκό χάρτη.

Η ύπαρξη τριών ομάδων κρατών μελών της ΕΕ, όσον αφορά την περιφερειακή ανθεκτικότητα εν μέσω της κρίσης covid-19, προέβλεψε την υψηλή ευαισθησία περιοχών που αργότερα αντιμετώπισαν σημαντική δυσκολία στην αντιμετώπιση της υγειονομικής και οικονομικής κρίσης, όπως είναι η Πορτογαλία, η Ελλάδα, η Ιταλία και το Ηνωμένο Βασίλειο. Επιπλέον, οι Περιφέρειες της Σλοβακίας επέδειξαν ετοιμότητα για την αντιμετώπιση υγειονομικών απειλών.

Από τις συγκρίσεις και την σύνθεση του βαρόμετρου γίνεται σαφές πως η ευαισθησία μιας Περιφέρειας είναι άρρηκτα συνδεδεμένη με τη διαχρονική πορεία της και τις χρόνιες συστημικές της παθογένειες, καθώς και με το βαθμό ετοιμότητας που έχει αναπτύξει ήδη μέσα στο χρόνο σε επείγουσες και έκτακτες καταστάσεις.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου