ΠΑΤΡΑ : Eνα πρωτότυπο μουσείο …στο δρόμο σας

Στην ψησταριά ¨Ο Στέλιος¨ στην οδό Μαιζώνος149, απέναντι από την Δημοτική Βιβλιοθήκη , εκτός από ό,τι πιο ποιοτικό και  εκλεκτό κυκλοφορεί στο είδος του, σας περιμένει και μία ακόμα ευχάριστη έκπληξη : Είναι ένα πρωτότυπο ιστορικό μουσείο πόλης για την Πάτρα που έχει αναπτυχθεί  στον μκρό και ζεστό χώρο  και  που εξάπτει  την περιέργεια προκαλεί  έκδηλο ενδιαφέρον και ανάμεικτα  συναισθήματα  νοσταλγίας και  έντονων αναμνήσεων.

Τα εκθέματα που τραβούν την προσοχή είναι  κατ’ αρχήν αντικείμενα  και συσκευές αναπαραγωγής ήχου, μικρόφωνα , ραδιόφωνα, κασετόφωνα, γραμόφωνα,πικ-άπ , δίσκοι βινιλίου που έρχονται από άλλη , αλλά όχι και τόσο μακρινή  εποχή,  αφίσες διάφορες, κυρίως  καρναβαλικές, φωτογραφίες από σημαντικές στιγμές προσώπων της Πάτρας, αναμνηστικά από τον αθλητικό  χώρο (όπως οι φανέλες των Κ. Πετρόπουλου και Πετγουέη ), διαφημιστικά, επιγραφές,μετοχές,μπουκάλια,φιαφημίσεις αλλά και προϊόντα παλαιών βιομηχανιών της περιοχής και διάφορα έγγραφα καλο-συντηρημένα σε κορνίζες.


 









Το μίνι σε μέγεθος αλλά ανεκτίμητο σε αξίαμουσείο, χάρις στη μοναδικότητά του , δημιουργήθηκε  από μια ...ιδιοτροπία.

Ο Στέλιος Αποστολόπουλος  είχε ανέκαθεν  την …παραξενιά να μη πετάει τίποτα και κάποια στιγμή από την γνωστή ενασχόλησή του  και με την μουσική ως ντί-τζέϊκάποια στιγμή βρέθηκε σιγά – σιγά  χωρίς να το καταλάβει , να έχει  συγκεντρώσει ένα  θησαυρό από εξοπλισμό  συσκευές  αντίκες και διάφορα αντικείμενα από την Πάτρα.

Και βρήκε διέξοδο να τα αξιοποήσειτην σπάνιασυλλογή  του ως ντεκόρ στον  «Στέλιο». Το αποτέλεσμα  κάτι παραπάνω από εντυπωσιακό.Οι φωτογραφίες αψευδείς μάρτυρες. Αλλά και μια επίσκεψη θα  σας πείσει. Αλλά θα φάτε και καλά και ποιοτικά αφού ο Στέλιος συνεχίζει την οικογενειακή παράδοση που ξεκίνησε ο πατέρας του Βασίλης Αποστολόπουλος το 1975 με τον ‘’Βασίλη’’ στην πλατεία Ομονοίας.

ΑΝΔΡΕΑΣ Α. ΒΡΗΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου