ΠΑΤΡΑ : Παρουσίαση της συλλογής διηγημάτων «Τρίτη Ανάσταση» του Λευτέρη Τσιρώνη

Τη νέα συλλογή διηγημάτων του Λευτέρη Τσιρώνη με τίτλο «Τρίτη Ανάσταση» παρουσιάζουν οι εκδόσεις «Το Δόντι» την Παρασκευή 23 Σεπτεμβρίου 2022, ώρα 8.30 μ.μ. στο αίθριο του Παλαιού Δημοτικού Νοσοκομείου Πατρών.

Μαζί με τον συγγραφέα, για το βιβλίο θα μιλήσουν η φιλόλογος και ποιήτριαΝικολέττα Κατσιδήμα Λάγιου, ο νομικός Μαρίνος Σκανδάμης και ο φιλόλογος, PhD(c) και Πρόεδρος Πανηπειρωτικού Συλλόγου ΠατρώνΑλέξανδρος Χάιδας. Τη συζήτηση θα συντονίσει η δημοσιογράφος Αθανασία Σταμοπούλου, ενώ θα συμμετάσχει το χορωδιακό σύνολο «Τα τραγούδια της παρέας» του Πανηπειρωτικού Συλλόγου Πατρών.

Τέσσερα χρόνια μετά το προηγούμενο βιβλίο του, ο Λευτέρης Τσιρώνης ξαναγυρίζει στην Ήπειρο για μια νέα περιπλάνηση μέσα από αληθινές ιστορίες που καθρεφτίζουν μια χώρα που μισό αιώνα μετά εξακολουθεί να μας καθορίζει, όσο ξένη κι αν μοιάζει πια.Η εκδήλωση πραγματοποιείται με την υποστήριξη του Δικηγορικού Συλλόγου Πατρών, του Συμβολαιογραφικού Συλλόγου Εφετείου Πατρών και του Πανηπειρωτικού Συλλόγου Πατρών.

Ο Λευτέρης Τσιρώνης γεννήθηκε στην Άρτα και κατάγεται από τη Μικροσπηλιά του Δήμου Κεντρικών Τζουμέρκων Άρτας. Εργάστηκε ως δικηγόρος στο Πρωτοδικείο Πατρών και για 32 συναπτά έτη —από το 1989 έως το 2021— ήταν Προϊστάμενος του Εμμίσθου Υποθηκοφυλακείου Πατρών. Μέχρι το 2022 ήταν προϊστάμενος του Κτηματολογικού Γραφείου Δυτικής Ελλάδας.

Το 1995 εξέδωσε τη μονογραφία του «Περί Μεταγραφής», με νομικό αντικείμενο. Το διήγημα «Η Τρίτη Ανάσταση» απέσπασε τον Α' Έπαινο του Φιλολογικού Συλλόγου «Παρνασσός» στον ΛΕ΄ Λογοτεχνικό διαγωνισμό του 2018. Διηγήματά του έχουν βραβευτεί από την Ένωση Ελλήνων Λογοτεχνών στους ετήσιους λογοτεχνικούς διαγωνισμούς της (2016 έως 2019). Έχει αρθρογραφήσει για πολλά χρόνια στο περιοδικό «Ηπειρωτικοί Αντίλαλοι» του Πανηπειρωτικού Συλλόγου Πατρών, ενώ το 2019 απέσπασε το Γ΄ Βραβείο στον Παγκόσμιο Λογοτεχνικό Διαγωνισμό του Πολιτιστικού Οργανισμού Κυπρίων Ελλάδας για το διήγημά του με τίτλο «Ο Ταχυδρόμος με την τρομπέτα».

Η «Τρίτη Ανάσταση» είναι η δεύτερη συλλογή διηγημάτων του που κυκλοφορεί από το «Δόντι», μετά το βιβλίο «Το ξύρισμα της Κυριακής» (2018).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου