Ολοκληρώνονται σήμερα στην Πάτρα, οι δράσεις για την Παγκόσμια Ημέρα Κακώσεων Νωτιαίου Μυελού: Άκου τη φωνή μας!

Η Κλινική Αποκατάστασης του Π.Γ.Ν. Πατρών, ο Σύλλογος Φίλων Κλινικής Αποκατάστασης Ασθενών με Κακώσεις Νωτιαίου Μυελού « Δημήτρης και Βέρα Σφήκα», ο Ήφαιστος Πατρών, ο ΠΑΣΠΑ Ν. Αχαΐας και η Π.ΟΜ.Α. με Α. Το απόγευμα θα ακολουθήσει η πορεία ευαισθητοποίησης αξιοπρέπειας  και διεκδικήσεων των ατόμων  με κινητική αναπηρία, των οικογενειών τους, των  φίλων αλλά και  των  απλών πολιτών , που υποστηρίζουν το   ότι Είμαστε όλοι διαφορετικοί αλλά όλοι ίσοι.

 

Μπορείς να ενωθείς με την πορεία σε τέσσερα σημεία:

-18:30: Προσυγκέντρωση στην Τριών Ναυάρχων και Ρήγα Φεραίου.

-19:00:   Η πορεία μας θα ξεκινήσει από την διασταύρωση των οδών Τριών Ναυάρχων και Ρήγα Φεραίου. Κατά την έναρξη της πορείας θα πραγματοποιηθεί μουσικό δρώμενο από το  Πάρκο Εκπαιδευτικών Δράσεων  του Δήμου Πατρέων, με την μουσικό την Αθηνά Βιαζόφσκυ.  (Αν θέλετε πάρτε μαζί σας ένα καπάκι κατσαρόλας κι εμείς θα έχουμε ότι  χρειάζεται για να γίνουμε όλοι μαζί μια μεγάλη μουσική παρέα).

Υπό τους ήχους του Bella Ciao θα δώσουμε παλμό στη συγκέντρωση η μουσική θα ακούγεται από τις κόρνες τα μεγάφωνα της Ρήγα Φεραίου.

 

-19:30: Πρώτη στάση,  Ρήγα Φεραίου και Γούναρη αμέσως  αφού διασχίσουμε τη Γούναρη.

 

-19:45: Δεύτερη στάση Παντανάσσης και Ρήγα Φεραίου

          -20:00: Ρήγα Φεραίου και Γεροκωστοπούλου.

 

-Κι αν δεν μπορέσεις να περπατήσεις μαζί μας, θα σε περιμένουμε μετά τις 20:30 στην πλατεία Γεωργίου. Εκεί θα ακολουθήσει ένα τελευταίο δρώμενο από το Πάρκο Εκπαιδευτικών Δράσεων του Δήμου και θα συνεχίσουμε με σύντομους χαιρετισμούς:

          -Χαιρετισμός Αντιπεριφερειάρχη  Χαράλαμπου Μπονάνου.

          -Χαιρετισμός Δημάρχου Πατρέων Κώστα Πελετίδη  

          -Χαιρετισμός του Δ/ντη της Κλινικής Αποκατάστασης του Π.Γ.Ν. Πατρών.

 

-Το στίγμα της ημέρας με δυο λόγια από τον  Φυσίατρο  καθηγητή κύριο Γιάννη Διονυσιώτης.

 

-«Η εμπειρία μου με το αμαξίδιο» από την αντιδήμαρχο Αναστασία Τογιοπούλου.

 

          -«Τι είναι η κοινωνική πρόνοια στο Πανεπιστήμιο Πατρών που αγκαλιάζει  κάθε φοιτητή και εξομαλύνει τις ανισότητες», ενημέρωση για το πρόγραμμα από τον  καθηγητή Λάκη Απόστολο.

 

-Η Πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου θα ενημερώσει για τα νέα δεδομένα στη συνταγογράφηση και  το πρόγραμμα «Προσωπικός βοηθός».

 

-Από το τμήμα της φυσιοθεραπείας που είναι πλέον στην Πάτρα και βρίσκεται  σε στενή σχέση με την Κλινική Αποκατάστασης, θα χαιρετίσει ο Πρόεδρος Κώστας Φουσέκης.

 

(Στη διάρκεια της εκδήλωσης μπορεί να δώσετε τις ερωτήσεις σας ώστε να απαντηθούν σε δεύτερο χρόνο από το Γραφείο ΑμΕΑ του Δήμου Πατρέων).

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου