ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΤΟΥ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΥ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΟΣ FORMYLAKITE, KITEFOILKAITT:RΠΟΥΕΓΙΝΕΣΤΟΔΡΕΠΑΝΟ

 

Ο ΚΑΜΕΡΟΝ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΜΑΡΑΜΕΝΙΔΗΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΠΡΩΤΟΣ ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΣΤΗΝ ΟΛΥΜΠΙΑΚΗ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ FORMULAKITE

Μεγάλη αγωνιστική και οργανωτική επιτυχία σημείωσε το 1οopenπανελλήνιο πρωτάθλημα FormulaKite, KITEFOIL και TT:R, το οποίο πραγματοποιήθηκε στο Δρέπανο Αχαΐας με τη συμμετοχή 61 Ελλήνων και ξένων αθλητών.

Η ανταπόκριση του κόσμου ήταν πολύ μεγάλη, διότι παράλληλα έγιναν διάφορες δράσεις και μουσικό φεστιβάλ.


Διοργανωτές ήταν ο Ιστιοπλοϊκός Όμιλος Πατρών και το CapeDrepano υπό την αιγίδα της Ιστιοπλοϊκής Ομοσπονδίας και της ΓΓΑ και την υποστήριξη της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας.

Η διεξαγωγή του πρωταθλήματος είχε πολύ μεγάλη σημασία, διότι ήταν το πρώτο  μετά την αναγνώριση του αθλήματος ως Ολυμπιακού πριν από δύο χρόνια. Γι’ αυτό και ο αγώνας μεταδόθηκε σε LiveStreaming από το YouTube και το Facebook της ΕΙΟ και όσοι ήθελαν είχαν τη δυνατότητα να παρακολουθήσουν και να απολαύσουν τις συναρπαστικές ιστιοδρομίες.

Στην ολυμπιακή κατηγορία FORMYLA KITE έγιναν 12 ιστιοδρομίες και πρωταθλητής Ελλάδας αναδείχθηκε ο ΚάμερονΑλέξανδρος Μαραμενίδης, ο οποίος ζει μόνιμα στις ΗΠΑ και ανήκει στον A.I.O. Ρίου «Ιάσων». Ο συγκεκριμένος αθλητής θα εκπροσωπήσει τη χώρα μας στο παγκόσμιο και το ευρωπαϊκό πρωτάθλημα.

 

Τη 2η θέση κατέλαβε ο Γεώργιος Αργυριάδης του ίδιου ομίλου και την 3η ο Δημήτριος Μαραμενίδης επίσης του ίδιου ομίλου. Αγωνίστηκαν 11 σκάφη και ανάμεσά τους ήταν αθλητές από την Γαλλία, την Βουλγαρία και την Αντίγκουα.

 

Στην κατηγορία KITEFOILέγιναν επίσης 12 κούρσες και νικητής αναδείχθηκε ο Κωνσταντίνος Αργυριάδης του Α.Ι.Ο. Ρίου «Ιάσων». Την 2η θέση κατέλαβε ο Πέτρος Κονταρίνης του Αθηναϊκού Ναυτικού Ομίλου (1ος στα U19-U17) και την 3η ο Κωνσταντίνος Δανιηλίδης του Α.Ι.Ο. Ρίου «Ιάσων».

Στα κορίτσια κέρδισε η Αιμιλία Κωστή του Ν.Α.Ο. Κέκρωψ και την ακολούθησαν οι Βικτώρια Κανελλοπούλου του Α.Ι.Ο. Ρίου «Ιάσων» και η Ελένη Αδριοπούλου του ίδιου ομίλου. Συνολικά έτρεξαν 9 σκάφη.

Στα ΤΤ:R αγοριών μετά από 8 ιστιοδρομίες νίκησε ο Πέτρος Κονταρίνης του Αθηναϊκού Ναυτικού Ομίλου ο οποίος πρώτευσε και στην κατηγορία U19-U17. Δεύτερος ήταν ο Νικόλαος Καλαϊτζιάν του Ν.Ο Δήλεσι και τρίτος ο ΜπαμπτίστΜπουρτουλούς του Ι.Ο. Πατρών. Έλαβαν μέρος 31 σκάφη.

Στα ΤΤ: R κοριτσιών έγιναν επίσης 8 ιστιοδρομίες και νικήτρια ήταν η Μαρία Τσιφρήκα του Ι.Ο. Πατρών με 2η την Σοφία Ζαφειρίου του Ν.Ο. Αρτέμιδος Σπάτων και 3η την Αιμιλία Κωστή του Ν.Α.Ο. Κέκρωψ. Η τελευταία ήταν 1η στα U19, ενώ στα U17 κέρδισε η Ανδριάνα Μαρία Ζέρβα του Ι.Ο. Πατρών. Αγωνίστηκαν 10 σκάφη.

Mε διοργανωτή τον Ν.Ο. Αιγίου αρχίζει αύριο Τρίτη το πανελλήνιο πρωτάθλημα της κατηγορίας ILCA 4.

 

 ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ ΕΙΟ

 

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου