ΠΑΤΡΑ / Νίκος Νικολόπουλος: ΛΟΓΙΑ ΚΑΡΔΙΑΣ ΣΤΗ ΛΑΤΡΕΜΕΝΗ ΣΟΦΙΑ ΤΑΠΙΝΗ

Η Σοφία ήταν και παρέμεινε  αρχόντισσα και γενναιόδωρη μέχρι τη τελευταία ημέρα της επίγειας ζωής της. Ρώτησαν την αμυγδαλιά αν υπάρχει Θεός", έχει γράψει ο Νίκος Καζαντζάκης,"και τότε η αμυγδαλιά άνθισε".

Μπορώ να διαβεβαιώσω ότι σε κάθε θαύμα του Θεού,σε κάθε θαύμα της φύσης, στη δημιουργία της θαυμαστής οικογένειάς της, ήταν πάντοτε παρούσα και πρωταγωνίστρια.

Η Σοφια μας, το καλό  σύζυγο της Γιώργο τα δυο παιδιά της τον γιατρό Ευγένιο και την αξιολάτρευτη Κατερίνα που καθημερινά προσφέρει πολύτιμες υπηρεσίας ως νοσηλεύτρια στο πανεπιστημιακό νοσοκομείο και καθημερινά ΔΟΞΟΛΟΓΟΥΣΕ το Θεό για τα δωρα και τις δοκιμασίες που της έστελνε. Ήταν πάντοτε πανέτοιμη για το μεγάλο ταξίδι !

Ήταν Ηθική , άμωμη , άδολη , τίμια , φιλάνθρωπη , χαρούμενη , άκακη , πονόψυχη, συγχωρητική , καλοσυνάτη ,καταδεκτική …Η Σοφία υπήρξε η ιδιαιτερα και στενή συνεργατης των μεγάλων ιδρυτών οραματιστών και πρωτοπόρων της ναυαρχίδας της Ελληνικης βιομηχανίας ΠΕΙΡΑΙΚΗΣ ΠΑΤΡΑΙΚΗΣ. Την γνώρισα όταν ήμουν παιδί στην ενορία μας την Αγία Τριάδα και αργότερα έγινε στενή φίλη συνεργατης - μέντορας συμμαχήτρια στους δύσκολους μα όμορφους και συναρπαστικούς αγώνες για τη ΣΩΤΗΡΙΑ της Π.Π.Έχει μεγάλο μερτικό στα γεγονότα που διαμορφώσαμε στις επιτυχίες που γνωρίσαμε…

Μαζί ανεβήκαμε σκαλί σκαλί με τους τίμιους ανιδιοτελείς ιδεολόγους πατριώτες της λαϊκής κεντροδεξιας κοινωνικης πατριωτικής παράταξης του Κ.Καραμανλή !

Πρωταγωνίστρια στην ίδρυση και τη λειτουργία της ΛΕΣΧΗΣ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΠΑΤΡΑΣ

Στα πέτρινα χρόνια …τότε που όλα «τασκιαζε η φοβερα» …η Σοφία με τα ψυχικά χαρίσματα της, τους λεπτούς ευγενικούς τρόπους και τα αποθέματα της καρδιακής αγάπης της ήταν η ΜΠΡΟΣΤΑΡΙΣΣΑ ΠΟΥ ΚΑΝΟΝΑΡΧΟΥΣΕ το δύσκολο , ανυπόταχτο επαναστατημένο και καταπιεσμένο κόσμο των λαϊκών γνήσιων δυνάμεων, που πάλευε για την εξασφάλιση της δουλειάς του και της αξιοπρέπειας του απο τους πράσινους και κόκκινους τραμπούκους ΕΡΓΑΤΟΠΑΤΕΡΕΣ

Μας συγκρατούσε και με την ΣΟΦΙΑ της έδειχνε το δρόμο και τα μονοπάτια που έπρεπε να ακολουθήσουμε…και προσπαθουσε να μας προικίσει με τα αγαθά της σοφίας της και στη συνέχεια στο Κοινοβουλευτικο βίο  .

Η πανέμορφη ΚΥΡΙΑ Σοφία εκτος όλων των προαναφερθέντων ήταν επίσης νοικοκυρά , άξια , καλή μαγείρισσα, φιλόξενη οικοδέσποινα ,αξιαγάπητη, κοινωνική και διέθετε λεπτό χιούμορ. Σήμερα, μέρα της εξοδίου ακολουθίας , θέλω να σε ευχαριστήσω εκ μέρους όλων των γνήσιων ανιδιοτελών στελεχών φίλων συμμαχητών για την πολύτιμη συμπόρευση και την ανεκτίμητη βοήθεια που πρόσφερες άοκνα, σιωπηρά και αποτελεσματικά τόσα χρόνια διαρκώς … μα κυρίως για την ΑΓΑΠΗ σου, την ΕΓΝΟΙΑ σου, την δημόσια ΟΜΟΛΟΓΙΑ της αταλάντευτης ΑΦΟΣΙΩΣΗΣ σου και προπαντος για το ΗΘΟΣ που μας δίδαξες με το ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ σου καθώς και το ΥΠΟΔΕΙΓΜΑ ΖΩΗΣ που άφησες να μιμηθούμε !!! Ο πολυευσπλαχνος και φιλανθρωπος Κύριος και Θεός μας, είμαστε σίγουροι ότι μετά από τις τόσες δοκιμασίες που με ΑΡΙΣΤΑ πέρασες τώρα σου χαρίζει ΔΙΚΑΙΑ τον ΣΤΕΦΑΝΟ ΤΗΣ ΔΟΞΑΣ και με βεβαιότητα γνωρίζουμε ότι σε έχει ΣΤΑ ΔΕΞΙΑ ΤΟΥ !!!

ΖΩΗ  ΑΙΩΝΙΑ !

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου