Την Πύλο...

 επισκέφτηκε σήμερα το πρωί ο πρώην πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς, λίγο μετά τις 10. Μαζί του ήταν η καθηγήτρια του Πανεπιστημίου του Harvard Julia Hanna και η συνεργάτιδά της Susan Young, οι οποίες βρέθηκαν για πρώτη φορά στην Ελλάδα και συγκεκριμένα στη Μεσσηνία και τους αρχαιολογικούς της χώρους.

Πρώτα πήγαν στην Οικία Τσικλητήρα, όπου ο κ. Σαμαράς μίλησε στις δύο κυρίες για τον Ολυμπιονίκη και την εντυπωσιακή ιστορία του. Μαζί με το δήμαρχο Παναγιώτη Καρβέλα παρακολούθησαν το επτάλεπτο ψηφιακό πολυμεσικό έκθεμα στον ειδικά διαμορφωμένο χώρο, το οποίο έχει προσφέρει στο Δήμο το ‘Ιδρυμα Καπετάν Βασίλη Κωνσταντακόπουλου. Η αναπαράσταση της Ναυμαχίας του Ναβαρίνου συγκίνησε και έδωσε αφορμή για συζήτηση πάνω στα ιστορικά γεγονότα.
 Κατόπιν, η ξενάγηση συνεχίστηκε στο Δημαρχείο, όπου ο κ. Σαμαράς ενημερώθηκε για την πορεία σημαντικών θεμάτων που αφορούν την περιοχή και την ανάπτυξή της. Ο δήμαρχος του έθεσε κάποια καίρια ζητήματα που “τρέχουν” αυτή την περίοδο, για τα οποία ο κ. Σαμαράς έδειξε ενδιαφέρον και υποσχέθηκε ότι θα παρακολουθεί την εξέλιξή τους. Ο κ. Καρβέλας προσέφερε αναμνηστικά δώρα σε όλους, ένα ξυλόγλυπτο διακοσμητικό εμπνευσμένο από τη Ναυμαχία, καρτ ποστάλ και βιβλία.
Το πρόγραμμα του πρ. πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά και των κ. Hanna και Young συνεχίστηκε με επίσκεψη στο Κάστρο, στα Μουσεία και στο Ναό Μεταμόρφωσης ττου Σωτήρος.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου