Μετακομίζει μέσα στο Μάρτιο το Επιμελητήριο Αχαϊας

Καταιγισμό προτάσεων για διαθέσιμα κτίρια δέχθηκε το Επιμελητήριο Αχαϊας εν όψει τα πρόθεσής του να μετακομίσει για  δύο χρόνια περίπου, προκειμένου να γίνει αναβάθμιση στο υπάρχον της οδού Ρήγα Φεραίου.

Σύμφωνα με πληροφορίες έχουν προκριθεί δύο που συγκεντρώνουν τις απαραίτητες προδιαγραφές για να γίνει η τελική επιλογή του πλέον κατάλληλου. Και τα δύο επικρατέστερα κτίρια πάντως βρίσκονται κατά μήκος της οδού Αγίου Ανδρέου χωρίς να αποκλείεται και τρίτη λύση.

 Η διαδικασία αναμένεται να ολοκληρωθεί μέσα στον μήνα Μάρτιο καθώς πλέον πιέζουν και οι προθεσμίες.

Υπενθυμίζουμε ότι σε ότι αφορά τις εργασίες που θα γίνουν στο υπάρχον κτίριο καιν σύμφωνα με όσα αναφέρονται σε ειδικό ενημερωτικό πλαίσιο που έχει τοποθετηθεί στην είσοδό του προβλέπονται τα εξής :

-Αναβάθμιση όλων των υποδομών και ενεργειακή αναβάθμιση του κτιρίου.

-Σύγχρονο συνεδριακό κέντρο (θα γίνει υπογείως 141 θέσεων).

-Πολυλειτουργικοί χώροι διασύνδεσης καινοτομίας και επιχειρηματικότητας.

-Σημείο Διεπαφής Πανεπιστημίου Πατρών και Patras IQ

Πιό αναλυτικά οι εργασίες θα αφορούν :

Υποέργο Α . Ενεργειακή αναβάθμιση προϋπολογισμός 981. 999,91 ευρώ Χρηματοδότηση Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Δυτ. Ελλάδος 2014-2020.

Υποέργο Β . Αναβάθμιση υποδομών καινοτομικής διασύνδεσης γνώσης και επιχειρηματικότητας στο πλαίσιο ανάπτυξης του Patras IQ με δημιουργία σύγχρονου υβριδικού συνεδριακού κέντρου με εξασφάλιση πλήρους ψηφιακής και φυσικής προσβασιμότητας στο κτίριο του Επιμελητηρίου Αχαϊας . Προϋπολογισμός 1.373.266,63 ευρώ Χρηματοδότηση Εθνικό Πρόγραμμα Ανάπτυξης ΤΠΑ Υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων - Δ. Στήριξη του Εμορίου και προστασία καταναλωτή.

Την Παρασκευή 09 Δεκεμβρίου του ’22 κατά την διάρκεια συνάντησης εργασίας

μεταξύ του Προέδρου του Επιμελητηρίου Αχαΐας Πλάτωνα Μαρλαφέκα και του

Περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδας , Νεκτάριου Φαρμάκη είχε υπογραφεί η σχετική σύμβαση

-To επί του πεζόδρομου της Ρήγα Φεραίου 58 κτίριο του Επιμελητηρίου Αχαϊας θεμελιώθηκε και κατασκευάσθηκε επί δημαρχίας Νικολάου Βέτσου, ενώ τέθηκε σε χρήση το 1964 ως Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο τότε.

ΑΝΔΡΕΑΣ ΑΛΕΞ. ΒΡΗΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου