Δήμος Πύλου – Νέστορος : Το συγκεντρωτικό πρόγραμμα της επετείου της 25ης Μαρτίου


Με  σεβασμό θα τιμηθεί και φέτος η Εθνική Επέτειος της 25ης Μαρτίου από το Δήμο Πύλου – Νέστορος.Το πρόγραμμα ανά περιοχή έχει ως εξής:

 

 

 

 

 

 

  • Στην Πύλο: το Σάββατο στις 10.15 π.μ. ξεκινά δοξολογία στο Ναό Κοίμησης της Θεοτόκου. Ακολουθεί επιμνημόσυνη δέηση και κατάθεση στεφάνων στο Μνημείο του Αγνώστου Στρατιώτη, καθώς και ο πανηγυρικός της ημέρας από την υποδιευθύντρια του Λυκείου Πύλου Ουρανία Πολυμενάκου. Στις 11.15 π.μ. αρχίζει η παρέλαση, ακολουθούν χοροί στην Κεντρική Πλατεία και το πρόγραμμα κλείνει με μικρή δεξίωση στο Δημαρχείο.
  • Στην Κορώνη: την Παρασκευή το πρωί στο Γυμνάσιο και το Λύκειο θα δοθούν αριστεία και βραβεία στους μαθητές. Το Σάββατο στις 7 π.μ. θα αρχίσει ο όρθρος και θεία λειτουργία στο Ναό Αγίου Δημητρίου Κορώνης. Στις 10.10 π.μ. ξεκινά η επίσημη δοξολογία. Στην ομώνυμη πλατεία ακολουθούν η κατάθεση στεφάνων , ο πανηγυρικός από τον δάσκαλο Δημήτρη Τσαρακλή, ποιήματα και τραγούδια από μαθητές. Το πρόγραμμα κλείνει με παρέλαση και χορούς (Δημοτικό, Γυμνάσιο, Λύκειο, Πολιτιστικός Σύλλογος Κορώνης). Αν βρέξει, η παρέλαση και οι χοροί θα γίνουν στην Πλατεία Αγίου Δημητρίου. Στις 7 μ.μ. η καθιερωμένη λαμπαδηδρομία ξεκινά από το προαύλιο του Γυμνασίου και φτάνει ως την Πλατεία.
  • Στη Μεθώνη: την Παρασκευή στις 30 μ.μ.  προγραμματίζεται παρουσίαση χορών στο Πολιτιστικό Κέντρο Μεθώνης από τον Πολιτιστικό Σύλλογο. Το Σάββατο στις 10 θα τελεστεί δοξολογία στο Ναό Αγίου Νικολάου. Στο Μνημείο του Αγνώστου Στρατιώτη θα ψαλεί επιμνημόσυνη δέηση και ακολουθούν: κατάθεση στεφάνων, πανηγυρικός από τον διευθυντή του Δημοτικού Σχολείου Διονύσιο Ψαλλίδα, ποιήματα, παρέλαση, χοροί, μικρή δεξίωση.
  • Στη Χώρα: την Παρασκευή στις 7.30 μ.μ. ξεκινά η μουσικοχορευτική παράσταση «Σάββατο βάλανε Βουλή, οι κλέφτες κι οι αρματολοί» στο «Ρεξ» από το Λαογραφικό Όμιλο Χώρας. Το Σάββατο στο Ναό Αγίου Γεωργίου στις 10.20 αρχίζει δοξολογία και στη συνέχεια έχει προγραμματιστεί επιμνημόσυνη δέηση, κατάθεση στεφάνων, πανηγυρικός και παρέλαση.
  • Στο Βλαχόπουλο: το Σάββατο στο Ναό Κοίμησης της Θεοτόκου στις 10 ξεκινά η δοξολογία. Σειρά έχει η επιμνημόσυνη δέηση στο μνημείο, η κατάθεση στεφάνων, ο πανηγυρικός από την εκπαιδευτικό Γεωργία – Ευαγγελία Κουρή, ποιήματα και τραγούδια από μαθητές και στο τέλος η παρέλαση.
  • Στα Χιλιοχώρια: στις 10 π.μ. θα αρχίσει η δοξολογία στους Ναούς Αγίου Γεωργίου Χανδρινού και Αγίας Σοφίας Σουληναρίου. Στις δύο πλατείες θα ακολουθήσει επιμνημόσυνη δέηση και κατάθεση στεφάνων.
  • Στη Μεταμόρφωση: το Σάββατο στις 10 αρχίζει η δοξολογία στο Ναό Αγίων Πάντων. Ακολουθεί επιμνημόσυνη δέηση και κατάθεση στεφάνων στο μνημείο στην αυλή της εκκλησίας.
  • Αντίστοιχες εκδηλώσεις θα γίνουν και στη Φοινικούντα.
  • Ξεχωριστή γιορτή θα γίνει τη Δευτέρα 27 Μαρτίου για την επέτειο της 1ης Μάχης του Αγώνα, στη Λιγούδιστα στη Χώρα (Γεφύρι Μανούσου). Στις 10.40 π.μ. θα ψαλεί επιμνημόσυνη δέηση, ενώ θα κατατεθούν και στεφάνια. Τον πανηγυρικό θα εκφωνήσει η συνταξιούχος εκπαιδευτικός Παναγιώτα Μπάκα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου