ΔΗΜΟΣ ΠΥΛΟΥ ΝΕΣΤΟΡΟΣ : Τα παιδιά της Κορώνης υιοθέτησαν τη χελώνα “Τρούφα”! - Εκδήλωση έγινε στη Χώρα για τη νέα ΚΑΠ - Η 198η επέτειος της εξόδου του μπρικιού “Άρης”

 


Στη συμβολική υιοθεσία μιας τραυματισμένης χελώνας προχώρησαν οι μαθητές του Νηπιαγωγείου και της Α΄ Τάξης του Δημοτικού Σχολείου Κορώνης, συνεισφέροντας στα έξοδα περίθαλψης και διατροφής της. Συγκεκριμένα, υιοθέτησαν την «Τρούφα», μία υπό περίθαλψη θαλάσσια χελώνα που βρέθηκε στη Θάσο τον Αύγουστο του 2022 με τραύμα στο κεφάλι, ενώ παράλληλα οι μαθητές συμμετείχαν και στον διαγωνισμό «Το χελωνάκι κάνει τον γύρο της Ελλάδας». Η δράση έγινε με την υποστήριξη του Συλλόγου Προστασίας Θαλάσσιας Χελώνας «Αρχέλων». Η υιοθεσία έγινε μετά από συνεργασία της Α’ Δημοτικού και του Νηπιαγωγείου, με υπεύθυνους τους εκπαιδευτικούς Κωνσταντίνα – Αθηνά Βασιλείου, Χριστίνα Καφετζή και Δημήτρη Τσαρακλή. 

*** Ολοκληρώθηκε με επιτυχία η εκδήλωση που διοργάνωσε ο Δήμος Πύλου – Νέστορος το Σάββατο στη Χώρα, με θέμα τη νέα Κοινή Αγροτική Πολιτική (ΚΑΠ) 2023-2027. Η εκδήλωση είχε ως στόχο την ενημέρωση των παραγωγών και των εκπροσώπων φορέων πάνω στο νέο τρόπο λήψης των άμεσων ενισχύσεων του Πυλώνα Ι, καθώς και στις επενδυτικές δυνατότητες του Πυλώνα ΙΙ (νέοι αγρότες, σχέδια βελτίωσης). Προσκεκλημένος ομιλητής ήταν ο Χαράλαμπος Μουρκιώτης στέλεχος του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων. Ο κ. Μουρκιώτης ανάλυσε διεξοδικά τα θέματα της νέας

ΚΑΠ με έμφαση των τομέα των άμεσων ενισχύσεων, ενώ επισήμανε την ανάγκη εφαρμογής οικολογικών σχημάτων (eco schemes), προκειμένου οι παραγωγοί να λάβουν οικονομική ενίσχυση πέραν της βασικής. Ακολουθήσαν σημαντικές παρεμβάσεις και ερωτήσεις τόσο από τους προϊσταμένους των Διευθύνσεων Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής – Μεσσηνίας και Τριφυλίας, Ευσταθία Γεωργακοπούλου και Αντώνη Παρασκευόπουλο αντίστοιχα, όσο και από εκπροσώπους συνεταιρισμών, ομάδων παραγωγών και από παραγωγούς.
 
*** Με επισημότητα τιμήθηκε  η 198η επέτειος της εξόδου του μπρικιού “Άρης” στην Πύλο, από το Δήμο Πύλου – Νέστορος.

Το πρωί στο Ναό Μεταμόρφωσης του Σωτήρος στο Κάστρο τελέστηκε δοξολογία και τον πανηγυρικό της ημέρας εκφώνησε ο Χρήστος Κορομηλάς λοχαγός ΠΖ – διευθυντής του Πολεμικού Μουσείου – Παράρτημα Καλαμάτας. Λίγο αργότερα οι εκπρόσωποι των φορέων μετέβησαν στα Ηρώα Τσαμαδού, Αναγνωσταρά, Σαχίνη και του φιλέλληνα Σανταρόζα στα νησάκια για την επιμνημόσυνη δέηση και κατάθεση στεφάνων.
Το πρόγραμμα έκλεισε με δεξίωση στο Δημαρχείο. Στις εκδηλώσεις βρέθηκαν: ο δήμαρχος Παναγιώτης Καρβέλας, η αντιπεριφερειάρχης Τουρισμού Άννα Καλογεροπούλου, οι αντιδήμαρχοι Ηλίας Κανάκης, Γιάννης Σαρδέλης, ο πρόεδρος της Κοινότητας Πύλου Ηλίας Γουρνάς, επίσης ο διοικητής του Αστυνομικού Τμήματος Πύλου – Αστυνόμος Β’ Αλέξανδρος Μουρίκης, ο λιμενάρχης Πύλου – αντιπλοίαρχος Χαράλαμπος Ψυχογιός, η προϊσταμένη της Πυροσβεστικής Πύλου – αντιπύραρχος Παγώνα Διονυσοπούλου και ο πρόεδρος του Λιμενικού Ταμείου Θεόδωρος Χαραμαράς.

 


 




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου