ΠΑΤΡΑ : Έσπερος και σπιράλ: Παρελθόν, παρόν και μέλλον

 

Άρθρο του Θάνου Δούρου, Δημοτικού Συμβούλου του σπιράλ

Μετά τη συζήτηση του Δημοτικού Συμβουλίου για το θέμα που δικαιολογημένα δημιούργησε μεγάλη φασαρία, αυτό του «Εσπέρου», εξάγονται πολλαπλά συμπεράσματα. Υπενθυμίζεται ότι το συγκεκριμένο ακίνητο, παρότι ποτέ δεν ανήκε στη δημοτική περιουσία, έχει συνδεθεί άρρηκτα -είτε ως κτίριο είτε ως οικόπεδο- με την πόλη, την ιστορία της και την καθημερινότητα των πολιτών, οι οποίοι το χρησιμοποιούσαν με διάφορες χρήσεις. 

 Οι ευθύνες που βαραίνουν τη δημοτική αρχή-θυμίζω πως διοικεί οκτώ κλεισμένα χρόνια και διανύει τον ένατο- είναι αδιαμφισβήτητες! Και αυτό διότι απέτυχε να αποδώσει προς κοινωφελή χρήση το χώρο. Με ποιο τρόπο; Είτε αποκτώντας τον ο ίδιοςο Δήμος, καθώς κατείχε προνομιακά πρώτος την πληροφορία, είτε μέσω του ευπατρίδη Πατρινού επενδυτή-δωρητή. Όπως αποδείχτηκε, ο τελευταίος συμφώνησε με τον κ. Δήμαρχο να προσφέρει στους δημότες τη χρήση του ακινήτου σε πρώτο βαθμό αλλά, κατόπιν, έμεινε στην αναμονή, προδομένος από το κ.Δήμαρχο. Παράλληλα, η δημοτική αρχή δεν προέβη στη θωράκιση της χρήσης του χώρου με την αλλαγή στους όρους δόμησης καιχρήσεων, με στόχο να περιορίσει κατ’ αυτό τον τρόπο την αυστηρά ιδιωτική εκμετάλλευση του χώρου, χωρίς κοινωφελή προσανατολισμό. Στην προσπάθεια της η αντιπολίτευση να περισώσει ό,τι γίνεται έλαβε απόφαση αγοράς του Εσπέρου. Εφαρμόσιμο ή όχι, ο χρόνος θα δείξει.

Τέλος, υπήρξε ένα ακόμα σημείο που χρήζει αναφοράς από το Δημοτικό Συμβούλιο της περασμένης Τετάρτης. Το παρελθόν του συνόλου των παρατάξεων εντός του συμβουλίου και των μελών τους είναι λίγο-πολύ γνωστό στην πλειονότητα των Πατρινών. Ο καθένας έχει τη διαδρομή του στην πόλη και έχει κριθεί, είτε στην κάλπη είτε στις συνειδήσεις. Στο παρόν, η ανάδειξη του σπιράλ σε κύριο εκφραστή της αντιπολίτευσης, μέσω της υπεύθυνης και δυνατής αντιπολιτευτικής του φωνής, της συνέπειας της ομάδας, των τοποθετήσεων και της προβολής τους, του πλήθους και της ποιότητας των μελών και υποστηρικτών του -πέρα από την μαζική ανταπόκριση που έχει τον τελευταίο καιρό (βλ. εκδήλωση Royal)-έχει αρχίσει και εκνευρίζει.

Εκνευρίζεται ιδιαιτέρως η δημοτική αρχή: οι εκρήξεις και λεκτικές επιθέσειςτου δημάρχου και, εσχάτως,ακόμα και απειλές(!) αντιδημάρχων εκτοξεύονται πλέον σε καθημερινή βάση. Με έκπληξη διαπιστώνει κανείς όμως ότι δεν είναι μόνο η δημοτική αρχή που εκνευρίζεται. Μέρος της αντιπολίτευσης, της μείζονος πιο συγκεκριμένα, δείχνει ιδιαίτερη ενόχληση από τη δράση και τη δυναμική του σπιράλ και κάποιοι επιχειρούν να σπιλώσουν τη διαδρομή μας (βλ. παρελθόν), με ανυπόστατες, αήθεις αοριστίες, τείνοντας στην ουσία χείρα βοηθείας στο δήμαρχο σε ένα νέο «άτυπο» μέτωπο ενάντια στο ενοχλητικό σπιράλ. Μήπως τελικά όλα αυτά έχουν να κάνουν με το μέλλον, που βλέπουν να προδιαγράφεται;

 

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου