Παγκόσμια Ημέρα Βιβλίου

Η Ένωση Ελληνικού Βιβλίου θα γιορτάσει και φέτος την Ημέρα Βιβλίου, όπως έχει καθιερωθεί διεθνώς από την ΟΥΝΕΣΚΟ. Η Ημέρα Βιβλίου 2023 είναι μια πολυσύνθετη προσπάθεια με κεντρικό μήνυμα «διαβάζω & αλλάζω», που διοργανώνεται για όγδοη συνεχή χρονιά και έχει εξαιρετική απήχηση σε μεγάλους και μικρούς αναγνώστες, και η οποία φέρνει κοντά στο βιβλίο όλες τις ηλικίες, τα κοινωνικά στρώματα, παλιούς και νέους αναγνώστες.

Η Ημέρα Βιβλίου για το 2023 θα εορταστεί την 22α Απριλίου, ημέρα Σάββατο. Την ημέρα αυτή θα διοργανωθεί ο Περίπατος Βιβλίου στην Αθήνα και σε κάθε πόλη που θα δηλώσει συμμετοχή μέσω της βιβλιοθήκης της ή/και ενός ή περισσοτέρων βιβλιοπωλείων και εκδοτικών οίκων που θα θελήσουν να φιλοξενήσουν εκδηλώσεις σχετικές με το βιβλίο.

Μέσα από αυτή τη βόλτα οι αναγνώστες θα έχουν τη δυνατότητα να παρακολουθήσουν ενδιαφέρουσες εκδηλώσεις, να γνωρίσουν αγαπημένους συγγραφείς, να συμμετάσχουν σε δρώμενα, να νιώσουν μια διαφορετική εμπειρία από την επαφή τους με το βιβλίο και κυρίως... να βρεθούν μεταξύ τους.

 Ο Περίπατος Βιβλίου θα προωθηθεί και θα υποστηριχθεί με δελτία Τύπου για την ενημέρωση του κοινού, με τη δημιουργία αφίσας, τσάντας, αυτοκόλλητων σημάτων και σελιδοδεικτών που θα μοιράζονται μέσω των βιβλιοπωλείων, με τη δημιουργία τηλεοπτικού σποτ και με διαφήμιση μέσω των κοινωνικών δικτύων και του Ίντερνετ.

Σε μια πρωτοβουλία υψίστης συμβολικής σημασίας, το κτίριο της Βουλής των Ελλήνων θα φωταγωγηθεί με το λογότυπο της δράσης κατά την Παγκόσμια Ημέρα Βιβλίου στις 23 Απριλίου, δίνοντας το μήνυμα ότι το βιβλίο και η ανάγνωση αποτελούν τη βάση της παιδείας και της δημοκρατίας.

 

Το Πολύεδρο όπως κάθε χρόνο, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Βιβλίου, οργανώνει και φέτος μια βιβλιοφιλική περιδιάβαση με ξενάγηση στους χώρους του και στο αναγνωστήριο, το Σάββατο 22 Απριλίου, από τις 11 το πρωί μέχρι τις 3 το μεσημέρι. Φίλοι και αναγνώστες θα έχουν την ευκαιρία να ενημερωθούν για τις νέες εκδόσεις, να γνωρίσουν τις εκδόσεις του Πολύεδρου, να  διαβάσουν αποσπάσματα, να συναντηθούν με συγγραφείς και να συνομιλήσουν μαζί τους, να συμμετάσχουν σε δράσεις με θέματα από τα βιβλία, να γνωριστούν μεταξύ τους αλλά και να πάρουν μέρος σε quiz κερδίζοντας βιβλία.

• Μαζί μας θα βρίσκονται οι συγγραφείς που ζουν στην Πάτρα: Βρεττός Σπύρος, Δενδρινού Άννα, Ελευθεριώτης Αντώνης, Θωμά Ελένη, Στελλάκης Νεκτάριος, Χριστόπουλος Βασίλης, και η Μυλωνά – Ραϊδη Φωτεινή από το Μεσολόγγι.

• Με την εικαστικό Δήμητρα Παπαθεοδώρου θα δημιουργήσουμε και θα ζωγραφίσουμε σελιδοδείκτες

• Με τα μέλη της Λέσχης Ανάγνωσης που λειτουργεί στο Πολύεδρο, θα συζητήσουμε για  βιβλία που έχουμε αγαπήσει.

 Έκθεση με σελιδοδείκτες των εικαστικών: Μαίρη Βάλβη, Όλγα Νικολοπούλου, Ευτυχία Στυλιανέα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου