ΠΑΤΡΑ : Συνάντηση αντιπροσωπείας του «Πράσινο-Μωβ» με τον Πέτρο Ψωμά

 

Θερμό κλίμα και σύμπτωση απόψεων σε πλήθος θεμάτων τοπικής αυτοδιοίκησης

Συνάντηση αντιπροσωπείας του συνασπισμού κομμάτων «Πράσινο-Μωβ» -που θα συμμετάσχει στις επικείμενες εθνικές εκλογές- με τον υποψήφιο Δήμαρχο Πατρέων Πέτρο Ψωμά και μέλη της Πολιτικής Γραμματείας του σπιράλ, έλαβε χώρα την Παρασκευή το πρωί στα γραφεία της δημοτικής παράταξης, στην Πάτρα.

 

 

 Οι εκπρόσωποι του «Πράσινο & Μωβ» παρουσίασαν τις βασικές αρχές του κόμματος, εξήγησαν τον τρόπο λειτουργίας του καθώς και τις στοχεύσεις τους, βραχυχρόνιες και μακροχρόνιες. Μοιράστηκανμε τους εκπροσώπους του σπιράλ τις εμπειρίες τους από την ευρωπαϊκή πορεία συνιστωσών του νέου κόμματος και τις γνώσεις και απόψεις τους που αφορούν την διοίκηση των δήμων και τις σχετικές καλές πρακτικές.

Ο Πέτρος Ψωμάς είχε την ευκαιρία να παρουσιάσει το υπερκομματικό μοντέλο που πρεσβεύει το σπιράλ, την πίστη του στις συνεργασίες και στους ανοικτούς δίαυλους επικοινωνίας προς όλες τις κατευθύνσεις και ακολούθως διευκρίνισε το σεβασμό της παράταξης σε όλους τους κομματικούς σχηματισμούς.

Ιδιαίτερη έμφαση στη συζήτηση δόθηκε σε ευρύτερα θέματα τοπικής αυτοδιοίκησης, όπου διαπιστώθηκε η ταύτιση απόψεων των δύο πλευρών, ιδιαίτερα σε ότι αφορά τις αναπτυξιακές προοπτικές της Πάτρας, εφόσον αξιοποιηθούν οι ευκαιρίες και τα εργαλεία χρηματοδότησης που προσφέρονται από τους ευρωπαϊκούς μηχανισμούς για τους δήμους της χώρας μας.

Παράλληλα, συζητήθηκαν ζητήματα που σχετίζονται με την ενεργειακή μετάβαση, όπως η Κυκλική Οικονομία, οι Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας, η Ανακύκλωση και Κομποστοποίηση, μοντέλα τουριστικής ανάπτυξης, ευκαιρίες και προβλήματα που αντιμετωπίζει η σύγχρονη αυτοδιοίκηση και τα πολλαπλά κέρδη που μπορούν να προκύψουν από τη δικτύωση, την εξωστρέφεια και την ανταλλαγή απόψεων και εμπειριών. 

Στη συζήτηση συμμετείχαν ο εκ των συνεπικεφαλής του «Πράσινο-Μωβ» ΔομήνικοςΧρυσίδης,  ο Ηλίας Παπαθεοδώρου, μέλος της Γραμματείας της Συντονιστικής Επιτροπής το τοπικό στέλεχος του κόμματος Γιώργος Κανέλλης και οι υποψήφιοι βουλευτές του νομού Αχαΐας –και μέλη του σπιράλ- Χάρης Κοντογιαννάτος και Ανδρέας Κοσμάτος. Από την πλευρά του σπιράλ τον επικεφαλής Πέτρο Ψωμά περιστοίχιζαν ο δημοτικός σύμβουλος Θάνος Δούρος, η Εύα Αθανασοπούλου, Γραμματέας της παράταξης καιτα μέλη της Πολιτικής Γραμματείας ΕυαγγελίαΒαβαρούτα και Στάθης Πολίτης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου