ΠΑΤΡΑ : «Ποδόσφαιρο γυναικών στη Δυτ. Ελλάδα»

 

Ο  Αντιδήμαρχος Παιδείας και Αθλητισμού του Δήμου Πατρέων, Τάκης Πετρόπουλος, παραβρέθηκε χθες και χαιρέτησε εκ μέρους της Δημοτικής Αρχής, στην ημερίδα με θέμα: «Ποδόσφαιρο γυναικών στη Δυτ. Ελλάδα» που διοργάνωσε το ινστιτούτο «Άμιλλα» και η εφημερίδα «Πελοπόννησος», υπό την Αιγίδα της Ένωσης Ποδοσφαιρικών Σωματείων (ΕΠΣ) Αχαΐας. 

Στην ημερίδα παραβρέθηκε και ο Δημήτρης Σουγλέρης, μέλος της Δ.Ε. των Δημοτικών Γηπέδων Ποδοσφαίρου και πρώτος προπονητής, που ίδρυσε στην Πάτρα, γυναικεία ομάδα ποδοσφαίρου, τον «Παμπατραϊκό».

Ο κ. Πετρόπουλος στο χαιρετισμό του, αρχικά μετέφερε τους χαιρετισμούς του Δημάρχου Πατρέων, Κώστα Πελετίδη και στη συνέχεια επεσήμανε μεταξύ άλλων: «Ο γυναικείος αθλητισμός και ειδικότερα το γυναικείο ποδόσφαιρο, στο οποίο εστιάζει η σημερινή ημερίδα, συνδέεται με το γενικότερο ζήτημα που αφορά τις γυναίκες στην εποχή μας.

Σήμερα οι γυναίκες, έχουν καταφέρει δεκάδες κατακτήσεις, μεταξύ των οποίων και την οικονομική τους ανεξαρτησία, ένα από τα πλέον βασικά ζητήματα, η οποία όμως δεν φτάνει μέσα στις κοινωνικοπολιτικές συνθήκες που ισχύουν, για την καθολική τους απελευθέρωση και την ισοτιμία τους.

Το παγκόσμιο γυναικείο ποδόσφαιρο επελαύνει και η πρόοδός του στη χώρα μας θα είναι ανάλογη της εδραίωσης της γυναίκας στην παραγωγική διαδικασία και στο κοινωνικό γίγνεσθαι.

Η Δημοτική Αρχή της Πάτρας στηρίζει το γυναικείο ποδόσφαιρο με κάθε τρόπο και αναλαμβάνει πρωτοβουλίες προς αυτή την κατεύθυνση».

Ο κ. Σουγλέρης στο χαιρετισμό του, εστίασε στις δυσκολίες που συνάντησε για την συγκρότηση της πρώτης γυναικείας ομάδας ποδοσφαίρου το 2000 στην Πάτρα, με κυριότερες αυτές της έλλειψης γηπέδων και της προκατάληψης ότι το ποδόσφαιρο είναι αντρικό άθλημα, κάτι που είναι αναληθές.

 

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου