ΩΡΑ ΠΑΤΡΩΝ (Γ. ΡΩΡΟΣ ): Η Δημοτική Αρχή "αγκαλιά" με τους εργολάβους.

 Επιχαίρει και αυτοθαυμάζεται η Δημοτική Αρχή Πελετίδη ότι η πόλη μας, η Πάτρα, έχει μετατραπεί σε ένα ατελείωτο εργοτάξιο…

Στο Δημοτικό Συμβούλιο της 03/05/2023 αποσαφηνίστηκε και η αιτία.
ΟΛΑ τα έργα των τελευταίων ετών, έχουν πάρει τέσσερις-πέντε παρατάσεις χωρίς να ολοκληρώνονται. Έργα με αρχική συμβατική υποχρέωση παράδοσης σε ένα έτος από την έναρξη εργασιών, παραδίδονται μετά 3-4 χρόνια. Έτσι η Δημοτική Αρχή ενώ ξιφομαχεί ανέξοδα κατά του Κεφαλαίου και των Εργολάβων, συγχρόνως τους κλείνει πονηρά το μάτι.

Ο ποδηλατόδρομος έχει βαλτώσει ως σχέδιο εδώ και μία οκταετία ενώ άλλες πόλεις έχουν ήδη παραδώσει δεκάδες χιλιόμετρα στους πολίτες τους.
Καθότι τα θέματα που απασχόλησαν το Δημοτικό Συμβούλιο την 03/05 αφορούσαν τεχνικά έργα που είναι σε εξέλιξη, ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος, για εργολαβία που είναι σε εξέλιξη στις κοινότητες Πιτίτσα, Σελλά, Αργυρά Άνω Καστρίτσι θέλησε να δώσει παράταση στον εργολάβο παρόλα τα προβλήματα που αναδείχθηκαν, ενώ δεν γνώριζε καν τα αποτελέσματα των ελέγχων για την ποιότητα των υλικών που έλαβε ελεγκτική δημόσια υπηρεσία μετά από καταγγελίες. Αναγκάστηκε να αποσύρει το θέμα μετά από ενστάσεις της αντιπολίτευσης, κατοίκων και του Προέδρου της τοπικής κοινότητας.
Βροχή παρατάσεων για έργα που διεξάγονται στο κέντρο, σε αρκτικές περιοχές και στην πολύπαθη Κωνσταντινουπόλεως.
Εκεί όμως που έπεσε, το τελευταίο “φύλλο συκής”, αφορά το έργο πού γίνεται στις εγκαταστάσεις του ΑΣΟ.
Μόνη η Δημοτική Αρχή (Λαϊκή Συσπείρωση) ψήφισε να δοθεί bonus-πριμ έγκαιρης παράδοσης από το πρόγραμμα δημοσίων επενδύσεων στον εργολάβο για ένα έργο που ουσιαστικά ακόμα δεν είχε ξεκινήσει όταν έγινε η αίτηση του πριμ. 
Προκαταλαμβάνουν την επόμενη Δημοτική αρχή-γιατί άραγε;
Για ποιο λόγο παραδέχεται ο αντιδήμαρχος ότι το έργο έχει καθυστερήσει, όταν ο ίδιος ο εργολάβος έχει κάνει πρόσφατα αίτηση διακοπής λόγω  καθυστέρησης πληρωμής;
Το έργο αυτό κοστίζει ήδη στους Πατρινούς δυόμισι εκατομμύρια ευρώ (2.500.000€) επιπλέον του αρχικού κόστους, εξαιτίας της καθυστέρησης της Δημοτικής Αρχής. Υπενθυμίζουμε στο σημείο αυτό, ότι από 03/05/2020 εκδιώχθηκαν τα γκρουπ των Καρναβαλιστών από τον χώρο του ΑΣΟ που κατασκεύαζαν τα άρματα. Έχουν δε περάσει από τότε τρία χρόνια χωρίς η δημοτική αρχή να τους έχει βρει χώρο στέγασης και δημιουργίας.
Η Δημοτική Αρχή ανερυθρίαστα επιβραβεύει τον εργολάβο σε ένα έργο που έχει καθυστερήσει με υπαιτιότητά της, αλλά το κυρίαρχο επιχείρημα είναι ότι «δεν θα πληρωθεί το πριμ από τα ταμεία του Δήμου, αλλά από το πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων», δηλαδή από τη φορολογία του Ελληνικού λαού.
Αυτή είναι η δήθεν αριστερή πολιτική Πελετίδη, που απουσίαζε από τη συνεδρίαση προφανώς για να μην έχει την πολιτική ευθύνη...
Στην κρίση σας...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου