ΠΑΤΡΑ ΕΝΩΜΕΝΗ Ερώτηση ΓΙΑ ΤΗ ΜΟΝΟΔΡΟΜΗΣΗ ΜΟΝΟΔΕΝΔΡΙΟΥ-ΒΡΑΧΝΕΪΚΩΝ

 Οικονόμου Φίλιππος, Δημοτικός  Σύμβουλος της παράταξης  «ΠΑΤΡΑ ΕΝΩΜΕΝΗ».

Κύριε Δήμαρχε,

Οι κυκλοφοριακές ρυθμίσεις αποσκοπούν στην καλύτερη διαβίωση και άνετη μετακίνηση  των μόνιμων κατοίκων, στην εύκολη πρόσβαση στα οχήματα βοηθείας σε περίπτωση ανάγκης  και στην εξυπηρέτηση των επισκεπτών.

Η τωρινή κυκλοφοριακή κατάσταση που επικρατεί στον παραλιακό δρόμο  Μονοδενδρίου-Βραχνείκων (Σταυροπούλου - Δεσποτοπούλου) τους καλοκαιρινούς μήνες δεν εξασφαλίζει  καμία από τις άνω παραδοχές.

 

Υπάρχει μεγάλη επισκεψιμότητα και παράνομη στάθμευση αυτοκινήτων με αποτέλεσμα όχι μόνο τη δύσκολη κυκλοφορία των αυτοκινήτων (κατοίκων και επισκεπτών) αλλά και την αδυναμία πρόσβασης αυτοκινήτων άμεσης βοήθειας. Σε περίπτωση δε ανάγκης διαφυγής, λόγω έκτακτου σοβαρού προβλήματος, είναι βέβαιο ότι θα εγκλωβιστούν άπαντες με καταστρεπτικά αποτελέσματα.

Η αυστηρή δε τήρηση των κανόνων στάθμευσης θα λειτουργήσει αποτρεπτικά στην έλευση των επισκεπτών λόγω της έλλειψης χώρων νόμιμης στάθμευσης, με αποτέλεσμα να αντιμετωπίσουν ζήτημα βιωσιμότητας τα καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος.

Ως μοναδική, ρεαλιστική και  εφικτή λύση έχει προταθεί και έχει εφαρμοσθεί στο παρελθόν η μονοδρόμηση για τους καλοκαιρινούς μήνες της παραλιακής οδού για συγκεκριμένες ώρες και η νόμιμη στάθμευση των αυτοκινήτων στη μία πλευρά της παραλιακής οδού. Είναι, άλλωστε, πρόταση και  της Τροχαίας αφού  με αυτόν τον τρόπο εξασφαλίζεται και η ομαλή κυκλοφορία  αυτοκινήτων και η επισκεψιμότητα στα καταστήματα εστίασης και αναψυχής.  Παράλληλα ο Δήμος οφείλει να προβεί στις ενέργειες εύρεσης χώρων στάθμευσης.

Ερωτάται ο Δήμαρχος:

Θα προβείτε στις απαραίτητες ενέργειες της μονοδρόμησης της παραλιακής οδού (με τις αντίστοιχες ρυθμίσεις των κάθετων οδών) ώστε να αντιμετωπισθεί το μείζον πρόβλημα της κυκλοφοριακής συμφόρησης τους καλοκαιρινούς μήνες;

Έχετε εξασφαλίσει για το καλοκαίρι του 2024 χώρους στάθμευσης στην περιοχή του Μονοδενδρίου;

Έχετε σκοπό να θέσετε τον δάκτυλον επί τον τύπον των ήλων και να αντιμετωπίσετε ριζικά το πρόβλημα ή θα μεταθέσετε τις ευθύνες στην ΕΛΑΣ;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου