ΠΑΤΡΑ / σπιράλ: Μετά την Οικία Σώκαρη, τα Δημοτικά Λουτρά«Χαιρόμαστε για την πρωτοβουλία, περιμένουμε να στεγαστούμε»

Οι εκκλήσεις του σπιράλ έπιασαν τόπο και η οικία Σώκαρη επιτέλους θα αξιοποιηθεί. Η πρόσφατη απόφαση του Δήμου να παραχωρήσει το ακίνητο για να στεγάσει το «Σπίτι του Παιδιού» είναι μια σωστή πρωτοβουλία, που αποδεικνύει πως η πίεση αποδίδει. Πέρασαν μήνες από τότε που η δημοτική μας παράταξη έθιξε το θέμα για πρώτη φορά, αλλά «κάλλιο αργά, παρά ποτέ».

Δεν ήταν ακριβώς αυτή η επιθυμία του διαθέτη, βέβαια. Και θα ήταν σίγουρα προτιμότερη μία αξιοποίηση του εμβληματικού κτιρίου από τον ίδιο τον Δήμο Πατρέων, με τρόπο ώστε να καλύπτονται ανάγκες των δημοτών του, κοινωνικές, πολιτιστικές ή άλλες. Η δημιουργία μιας στέγης, πάντως, που θα φιλοξενήσει την δομή υποστήριξης κακοποιημένων παιδιών στην Πάτρα είναι μια θετική εξέλιξη και τη χαιρετίζουμε. Είναι αναντίρρητα δεδομένη η υπερψήφιση από πλευράς μας της σχετικής εισήγησης όταν έρθει προς έγκριση στο Δημοτικό Συμβούλιο.

Ελπίζουμε, τώρα που «άνοιξε ο χορός» της αξιοποίησης της τεράστιας δημοτικής περιουσίας του δήμου, να συνεχιστεί αυτή η πρακτική από τη δημοτική αρχή. Να προσφερθούν και άλλα δημοτικά ακίνητα και οικόπεδα, να αξιοποιηθούν και άλλες ευκαιρίες, να καλυφθούν και άλλες ανάγκες, να ικανοποιηθούν και άλλα δίκαια αιτήματα.

Υπενθυμίζουμε το αίτημα μας για στέγαση της δημοτικής μας παράταξης στα Δημοτικά Λουτρά της Γούναρη. Ο χώρος είναι κλειστός εδώ και χρόνια, δεν υπάρχει πρόθεση αξιοποίησής του, ούτε έχει ξεκινήσει η αναζήτηση χρηματοδοτικών εργαλείων ή προοπτικών χρήσης του για το προσεχές διάστημα. Από το να παραμένει κλειστό και αχρησιμοποίητο ένα τέτοιο δημοτικό ακίνητο, είναι προτιμότερο να αξιοποιηθεί για δημοτικούς λόγους. Το σπιράλ αναλαμβάνει να προχωρήσει στις απαραίτητες επισκευές και να το λειτουργήσει ως γραφείο της παράταξης. Δεσμευόμαστε μάλιστα να «επιστρέψουμε» το κτίριο στο Δήμο Πατρέων οποτεδήποτε (μέσα στην προσεχή πενταετία) προκύψει ευκαιρία χρήσης του, όπως συνέβη και με την οικία Σώκαρη.

Δήμαρχε, δώσε μας τα Δημοτικά Λουτρά για γραφεία (ως έχεις υποχρέωση εκ του νόμου), όπως έδωσες και την οικία Σώκαρη για «Σπίτι του Παιδιού».

 

ΥΓ. Ιδού το βίντεο με την περυσινή μας έκκληση για αξιοποίηση της οικίας Σώκαρη: https://www.youtube.com/watch?v=bZJZ6qwEmx0

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου