"ωρα Πατρών "Ορισμός του λαϊκισμού η πολιτική της Δημοτικής αρχής του κ. Πελετίδη... .

 


Ορισμός του λαϊκισμού η πολιτική της Δημοτικής αρχής του κ. Πελετίδη...

Λίγες ημέρες πριν τις ευρωεκλογές πανηγύριζε μαζί με την κ Αλεξοπούλου στο Δημοτικό Μέγαρο τετρακόσια μέτρα της σιδηροδρομικής γραμμής, που αντικαταστάθηκαν τα ξύλα.
Προ μερικών ημερών με έγγραφο ζήτησε να του δοθεί ο φάρος Δρεπάνου, αφού δημοσιοποιήθηκε και αναδείχθηκε από τον ΣΥΡΙΖΑ ότι ο χώρος δόθηκε σε ιδιώτη (τόσα χρόνια που ρήμαζε δεν τον ζητούσε για αξιοποίηση). Σας παραθέτουμε προς ενημέρωσή σας πλήρη επερώτηση όπως κατατέθηκε από την κοινοβουλευτική ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ:

 Στη Συντονιστική Επιτροπή των κατοίκων του ΚΕΤΧ, που έχουν θέσει veto για να γίνει το Αστυνομικό μέγαρο τους χάιδεψε σε συνάντησή τους, τα αυτιά...
Επισημαίνουμε ότι στην έκταση του ΚΕΤΧ είχε αποφασιστεί κατ' αρχάς  να οικοδομηθεί το Δικαστικό μέγαρο, στη συνέχεια με  αιφνιδιαστική τροποποίηση που έφερε ο κ. Πελετίδης στην Επιτροπή Ποιότητας Ζωής ζητούσε να ψηφιστεί σημειακή τροποποίηση για τη δημιουργία Αστυνομικού μεγάρου. Ζητήσαμε η πρόταση να έρθει τεκμηριωμένη και σε διαβούλευση με τους φορείς, σε επόμενη συνεδρίαση, επειδή όμως επέμεναν απείχαμε από τη διαδικασία που την ψήφισαν σε αγαστή συνεργασία με την παράταξη της Νέας Δημοκρατίας. 
Σε ανακοίνωσή μας την 1/9/21 τονίζαμε “το θέμα έχει έρθει για συζήτηση χωρίς να έχει προχωρήσει ο δήμος σε διάλογο και συγκεκριμένες δεσμεύσεις από το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη. Στο κείμενο υπάρχει μία αφηρημένη δέσμευση του υπουργείου για όλες τις προβλεπόμενες μελέτες κυκλοφοριακές, πράξη αναλογισμού, μελέτες διαμόρφωσης του οδικού χώρου, ανάπλαση της περιοχής, περιβαλλοντολογική και πολεοδομική αποκατάσταση, διάνοιξη βασικών αρτηριών της περιοχής, βελτίωση του επιπέδου εξυπηρέτησης της κυκλοφορίας. Ομολογουμένως μας εκπλήσσει η ευπιστία του κ. Πελετίδη με την κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας"..
Η παράταξή μας Ώρα Πατρών είχε έρθει σε συναντήσεις με τους συλλόγους της περιοχής και με το συντονιστικό τους όργανο. 
Τέσσερα χρόνια μετά, η Δημοτική αρχή, αφού αντελήφθη ότι το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη δεν έχει κάνει απολύτως τίποτα, απλά έδινε αόριστες υποσχέσεις με συμμέτοχο τη δημοτική αρχή στο παιχνίδι, μετά την δίκαιη αγανάκτηση των πολιτών έκανε στροφή 180 μοιρών και άρχισε να ξιφουλκεί εναντίον των ανεμόμυλων...
Όσο για το Δικαστικό Μέγαρο θα παραχωρήσει το Κτίριο του Παλαιού Λιμένα, το οποίο θα γκρέμιζε κατά τα άλλα, όπως ο ίδιος είχε υποσχεθεί.
Αντιλαμβάνεται κάθε καλοπροαίρετος ότι η πόλη έχει πέσει θύμα της υποσχεσιολογίας της Νέας Δημοκρατίας σε αρμονική συνεργασία με τη δημοτική αρχή του κ. Πελετίδη.
Εδώ το Δικαστικό Μέγαρο, εκεί το Αστυνομικό Μέγαρο, η πόλη όμως μένει χρόνια χωρίς υποδομές...παρά μόνο υποσχέσεις. 
Η ακινησία στην πόλη πέρα από τις ευθύνες της Νέας Δημοκρατίας φέρνει και την σφραγίδα της Λαϊκής Συσπείρωσης.
Ο λαϊκισμός ανιχνεύεται με συγκεκριμένα κριτήρια: την αναφορά στο λαό ως υπέρτατη πηγή εξουσίας και τη μετωπική σύγκρουση με την elite και το σύστημα, ως βασική διαχωριστική γραμμή που υποσκελίζει όλες τις άλλες στην πολιτική διαπάλη...
Με αυτή την ανερμάτιστη πολιτική η πόλη δεν έχει κανένα μέλλον...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου