Οι ελλείψεις στην ψυχιατρική φροντίδα στο Περιφερειακό Συμβούλιο με πρωτοβουλία K. Καρπέτα

Ο επικεφαλής της παράταξης «Μαζί Αλλάζουμε – Δυτική Ελλάδα» Κώστας Καρπέτας, φέρνει προς συζήτηση στην ειδική συνεδρίαση λογοδοσίας της Περιφερειακής Αρχής τις σοβαρές ελλείψεις στην ψυχιατρική φροντίδα στην Δυτική Ελλάδα. Στη συνεδρίαση, η οποία θα διεξαχθεί στις 26/06/2024 και ώρα 18:00 στην αίθουσα του Περιφερειακού Συμβουλίου στην Πάτρα, ο κ. Καρπέτας έχει ζητήσει να κληθούν και να τοποθετηθούν εκπρόσωποι φορέων ψυχικής υγείας της περιοχής, με στόχο να ενημερωθεί αναλυτικά το Σώμα για την κατάσταση που επικρατεί στο χώρο.

Αφορμή της ερώτησης που κατέθεσε ο επικεφαλής της παράταξης υπήρξε η δημόσια τοποθέτηση της Περιφερειακής Ομοσπονδίας Ατόμων με Αναπηρία Δυτικής Ελλάδας και Νοτίων Ιονίων Νήσων, όπου καταγράφονται οι σοβαρές ελλείψεις στην ψυχιατρική φροντίδα στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, τόσο σε υποδομές, όσο και σε εξειδικευμένο προσωπικό. 

 Χαρακτηριστικά η Περιφερειακή Ομοσπονδία Ατόμων με Αναπηρία αναφέρει:

Η  Ψυχιατρική Κλινική του Πανεπιστημιακού Γενικού Νοσοκομείου Πατρών, δέχεται τον μεγαλύτερο αριθμό περιστατικών, με αποτέλεσμα να επιβαρύνεται και να λειτουργεί συνεχώς με την ύπαρξη «ράντζων», γεγονός που επηρεάζει αρνητικά την υγεία των ασθενών και τις συνθήκες νοσηλείας.

Το Κέντρο Ψυχικής Υγείας του Γενικού Νοσοκομείου Πατρών «Ο Άγιος Ανδρέας», επίσης αντιμετωπίζει σημαντικές δυσκολίες λόγω έλλειψης πόρων και προσωπικού.

Την ίδια ώρα, η  Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας υστερεί σε μεγάλο βαθμό σε δημόσιες δομές παροχής υπηρεσιών ψυχικής υγείας, που πρέπει να δημιουργηθούν και να υποστηριχθούν με την πρόσληψη του αναγκαίου εξειδικευμένου επιστημονικού προσωπικού.

Όπως τονίζει ο Κώστας Καρπέτας στην ερώτησή του, επειδή είναι υψίστης σημασίας η εξεύρεση λύσεων για την αξιοπρεπή διαβίωση και στήριξη των ατόμων με ψυχικές νόσους και των οικογενειών τους, ζητά να συζητηθεί το θέμα στη λογοδοσία και να κληθούν να τοποθετηθούν στο Περιφερειακό Συμβούλιο, οι εκπρόσωποι των φορέων ψυχικής υγείας της περιοχής.

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου