Aφιέρωμα του Διεθνούς Φεστιβάλ της Πάτρας, στον Μίκη Θεοδωράκη και το Ζουλφί Λιβανελί


ΑΡΧΑΙΟ ΩΔΕΙΟ ΤΗΣ ΠΑΤΡΑ  21.30 ΤΕΤΑΡΤΗ 22 ΙΟΥΝΙΟΥ
 Ο χρόνος μετρά αντίστροφα πλέον για την πραγματοποίηση της συναυλίας - αφιέρωμα του Διεθνούς Φεστιβάλ της Πάτρας, στον Μίκη Θεοδωράκη και το Ζουλφί Λιβανελί, με ερμηνευτή τον Μανώλη Μητσιά .







 
Το σκεπτικό μέσα από το οποίο η συγκεκριμένη εκδήλωση επελέγη, προκειμένου να σηματοδοτήσει για φέτος το θεσμό του Διεθνούς Φεστιβάλ, ανέπτυξαν στη διάρκεια συνέντευξης τύπου που παραχώρησαν  ο πρόεδρος του Πολιτιστικού Οργανισμού Βασίλης Θωμόπουλος και το μέλος του Δ.Σ. Νίκος Μπαλής.
 Ο κ. Θωμόπουλος τόνισε, πως μέσα από τη συγκεκριμένη εκδήλωση, επιχειρείται να σταλεί «διπλό μήνυμα, καθώς πρόκειται για μια συναυλία που σηματοδοτεί τη άρρηκτη σχέση της τέχνης και ιδιαίτερα της μουσικής, με τις αγωνίες και το κοινούς στόχους των λαών».
«Ζουλφί  Λιβανελί και Μίκης Θεοδωράκης, Μίκης Θεοδωράκης και Ζουλφι Λιβανελι, είναι οι κύριοι εκφραστές αυτής της σχέσης», ανέφερε ο κ. Θωμόπουλος, σημειώνοντας πως «το αφιέρωμα αποτελεί μια από τις κορυφαίες στιγμές του Διεθνούς Φεστιβάλ της Πάτρας για το 2016».
 Ο πρόεδρος του Πολιτιστικού Οργανισμού πρόσθεσε επίσης, πως «μέσα από τον θεσμό του Διεθνούς Φεστιβάλ, αποδίδεται  στους δυο μεγάλους και παγκόσμιας ακτινοβολίας συνθέτες , οι οποίοι έχουν επηρεάσει το μουσικό – και όχι μόνο - γίγνεσθαι του πλανήτη, η πρέπουσα τιμή».

Από την πλευρά του το μέλος του Δ.Σ. στον Πολιτιστικό οργανισμό του Δήμου Πατρέων Ν. Μπαλής επεσήμανε, πως «μόνο τυχαία δεν είναι η επιλογή του αφιερώματος στους δύο μεγάλους δημιουργούς , οι οποίοι μέσα από το έργο τους και την πορεία τους, έχουν σηματοδοτήσει τόσο τη μουσική όσο και την εξέλιξη πολλών πραγμάτων σε επίπεδο κοινωνίας».
«Ο Μανώλης Μητσιάς ερμηνεύει έργα των δύο δημιουργών, παρουσία του  Ζουλφί Λιβανελλί, τον οποίο θα τιμήσει ο Δήμαρχος Πατρέων Κώστας Πελετίδης ,σε ένδειξη αναγνώρισης  της προσφοράς του τόσο στη μουσική, όσο και στη συναδέλφωση των λαών», είπε ο κ . Μπαλής, θυμίζοντας πως «Μίκης θεοδωράκης και Ζουλφί Λιβανελί , ξεκίνησαν από κοινού την περίοδο της μεταπολίτευσης  την προσπάθεια προσέγγισης ανάμεσα στους λαούς της Ελλάδας και της Τουρκίας».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου