Ο υποψήφιος Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας Νεκτάριος Φαρμάκης στην Ηλεία.


Σειρά σημαντικών συναντήσεων στην Αμαλιάδα είχε ο υποψήφιος Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας Νεκτάριος Φαρμάκης, ο οποίος για τρίτη συνεχόμενη ημέρα βρέθηκε στην Ηλεία.
Αρχικά ο κ. Φαρμάκης επισκέφθηκε το Νοσοκομείο Αμαλιάδας, όπου ενημερώθηκε από ιατρούς και εργαζομένους του Νοσοκομείου για τα προβλήματα και τις ελλείψεις σε προσωπικό και υλικοτεχνική υποδομή που με αυταπάρνηση προσπαθούν να αντιπαρέλθουν καθημερινά. Επίσης έγινε εκτενής αναφορά στην αναγκαιότητα συνέχισης λειτουργίας του Νοσοκομείου στην Αμαλιάδα και στο πόσο κρίσιμο είναι αυτό για να εξακολουθήσει η παροχή αποτελεσματικών υπηρεσιών Υγείας στους κατοίκους της ευρύτερης περιοχής, ενώ αναλύθηκε και ο ρόλος που μπορεί και πρέπει να διαδραματίζει η Περιφέρεια στην ουσιαστική στήριξη των τοπικών δομών Υγείας. 

Στη συνέχεια  ο κ. Φαρμάκης συναντήθηκε με τον Πρόεδρο και με μέλη της Ομάδας Παραγωγών Αμαλιάδας, όπου ενημερώθηκε για τις δράσεις και τις σημαντικές πρωτοβουλίες που αυτή αναπτύσσει. Ο κ. Φαρμάκης εξήρε το έργο της Ομάδας Παραγωγών και τόνισε ότι τέτοιες πρωτοβουλίες που τονώνουν και θωρακίζουν την πρωτογενή παραγωγή θα πρέπει να τύχουν στήριξης σε επίπεδο Περιφέρειας, σε αντίθεση με το τι ισχύει μέχρι σήμερα, όπου η έλλειψη σοβαρών υποδομών και η άσκηση ελλιπούς πολιτικής στήριξης του πρωτογενούς τομέα από την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας είναι παραπάνω από εμφανής.
Ακολούθως ο Υποψήφιος Περιφερειάρχης βρέθηκε μεταξύ συναδέλφων του δικηγόρων σε συνάντηση που πραγματοποιήθηκε στα γραφεία του Δικηγορικού Συλλόγου Αμαλιάδας, όπου και συζητήθηκαν διάφορα ζητήματα του κλάδου αλλά και επισημάνθηκε από όλες τις πλευρές η ανάγκη να επικοινωνήσουν οι δικηγόροι προς την Κοινωνία με πιο σαφή τρόπο τους πολυεπίπεδους αγώνες που δίνουν καθημερινά για την προάσπιση του Κράτους Δικαίου σε μια εποχή δύσκολη, όπως η σημερινή. Αντίστοιχη συνάντηση, κυρίως ενημερωτικού χαρακτήρα σχετικά με τα προβλήματα και τις δυσλειτουργίες που αντιμετωπίζουν οι ιατροί κατά την εκτέλεση του έργου τους, είχε στη συνέχεια ο κ. Φαρμάκης και στον Ιατρικό Σύλλογο Αμαλιάδας. Ενδεικτικό της αφοσίωσης του ιατρικού κόσμου της περιοχής στο έργο που επιτελεί είναι το γεγονός ότι στην πρώτη γραμμή των θεμάτων που εθίγησαν από τον Ιατρικό Σύλλογο ήταν ζητήματα καλύτερης παροχής υπηρεσιών υγείας προς τους πολίτες και όχι επαγγελματικά, με τη στενή έννοια, προβλήματα του κλάδου.
Η τριήμερη επίσκεψη του Υποψήφιου Περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδας Νεκτάριου Φαρμάκη στην Ηλεία ολοκληρώθηκε με συνάντηση που πραγματοποιήθηκε στο Δημαρχιακό Μέγαρο, όπου τον υποδέχθηκε ο Δήμαρχος Ήλιδας κ. Χρήστος Χριστοδουλόπουλος. Συζητήθηκαν εκτενώς τα ζητήματα που απασχολούν τον Δήμο και από τον κ. Φαρμάκη δόθηκε η διαβεβαίωση ότι η καταγραφή των προβλημάτων σε αυτό το στάδιο θα βοηθήσει στην διαμόρφωση λεπτομερών προγραμματικών θέσεων για κάθε τόπο της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδος από τον Συνδυασμό του, πάντοτε κατόπιν διαλόγου με τις τοπικές κοινωνίες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου