ΑΙΓΙΟΝ : παρουσίαση του νέου βιβλίου του Μελέτη H. Μελετόπουλου

Οι Εκδόσεις KAΠON και οι Εκδόσεις Kερπινή
 σας προσκαλούν στην παρουσίαση του νέου βιβλίου
του Μελέτη H. Μελετόπουλου

O ΑΡΧΟΝΤΑΣ
ΜΕ ΤA ΠΟΛΛΑ ΠΡΟΣΩΠΑ
ΧΡΟΝΙΚΟ ΜΙΑΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΣ 1685–1920

την Kυριακή 2 Δεκεμβρίου 2018 και ώρα 18:00
στην αίθουσα ομιλιών του κέντρου Νεότητας «ΝΕΟΙ ΟΡΙΖΟΝΤΕΣ»
της Ιεράς Μητροπόλεως Καλαβρύτων και Αιγιαλείας (Πολυχρονιάδου 8, Αίγιο).


Την εκδήλωση θα τιμήσει με την παρουσία του
ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Καλαβρύτων και Αιγιαλείας κ. Αμβρόσιος
Για το βιβλίο θα μιλήσουν η κα Βάνα Μπεντεβή, Φιλόλογος - Ιστορικός, Συγγραφέας, ο κ. Φωκίων Ζαΐμης από τις Εκδόσεις Κερπινή και ο συγγραφέας.
 Λίγα Λόγια για το Βιβλίο:

Ένα ιστορικό μυθιστόρημα γεμάτο ανατροπές, που εκτυλίσσεται στην διάρκεια τριών αιώνων και βασίζεται σε πραγματικά γεγονότα. Είναι η ιστορία μιας πολεμικής οικογένειας, που ήρθε από την Ήπειρο με την στρατιά του Μοροζίνι το 1685, εγκαταστάθηκε στις Σπέτσες, πολέμησε σε όλη την διάρκεια της τουρκοκρατίας αδιάλλακτα τους κατακτητές και συμμετείχε πρωταγωνιστικά στο έπος του Εικοσιένα, στην στεριά και στην θάλασσα. Όταν η οικογένεια αυτή ενεπλάκη στην δολοφονία της Μπουμπουλίνας, οι γόνοι της μετανάστευσαν λόγω της βεντέτας στην Λακωνία, όπου εξελίχθηκαν σε ισχυρούς γαιοκτήμονες με περιπετειώδη ζωή και μεγάλα πάθη.
Παράλληλα, το βιβλίο παρακολουθεί τα μεγάλα γεγονότα της Ελληνικής ιστορίας. Ο αναγνώστης θα ταξιδέψει με τον Φραντσέσκο Μοροζίνι στην θρυλική εκστρατεία του εναντίον των Τούρκων στην Ελλάδα το 1685. Θα ακολουθήσει τον μεγάλο Βεζίρη Αλή Κιουμουρτζή στην κατάκτηση μιας αγνώριστης σε μας Πελοποννήσου του 1715. Θα μάθει τις φρικιαστικές λεπτομέρειες των Ορλωφικών του 1770 και θα ταξιδέψει με τους Έλληνες πειρατές στην Μεσόγειο του 18ου αιώνα. Θα αποκτήσει μια ρεαλιστική εικόνα της Άλωσης της Τριπολιτσάς τον Σεπτέμβριο του 1821 και θα πληροφορηθεί το άγνωστο περιστατικό με την ταπείνωση του Δράμαλη στο Αγιονόρι. Διαβάζοντας τον συγκλονιστικό διάλογο του κατασκόπου Κράντοκ με τον νεαρό διερμηνέα του Κόδριγκτον, θα συνειδητοποιήσει πόσο αγνοούμε τι πραγματικά διακυβεύθηκε στην ναυμαχία του Ναυαρίνου. Θα ζήσει τον Κριμαϊκό πόλεμο και θα περιηγηθεί στην νεοκλασσική Ελλάδα του Όθωνα. Πρόκειται για ένα αληθινό και για αυτόν τον λόγο συναρπαστικό μυθιστόρημα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου