ΠΑΤΡΑ : Συνάντηση του Ν. Φαρμάκη με τον Περιφερειάρχη Πελοποννήσου. Π. Νίκα- «ΕΝΑ ΣΤΑ ΠΕΝΤΕ» ΜΕ ΤΗΝ ΕΛΕΝΑ ΡΑΠΤΗ


 Ζητήματα αμοιβαίου ενδιαφέροντος συζήτησαν σήμερα Πέμπτη , στην Πάτρα, οι Περιφερειάρχες Δυτικής Ελλάδας Νεκτάριος Φαρμάκης και Πελοποννήσου Παναγιώτης Νίκας.
Ο κ. Νίκας βρέθηκε στην έδρα της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας για προσωπικούς λόγους και επισκέφθηκε τον κ. Φαρμάκη, με τον οποίο είχαν μία πολύ εποικοδομητική συζήτηση, σχετικά με πρωτοβουλίες που μπορούν αναληφθούν από κοινού, σε επίπεδο αναπλάσεων περιοχών, συμμετοχών σε εκθέσεις και κοινών σχεδίων δράσης στον τομέα του τουρισμού, καθώς επίσης και σημαντικών έργων, όπως για παράδειγμα, η κατασκευή ενός σύγχρονου ατυτοκινητόδρομου που θα συνδέει την Πάτρα με την Τρίπολη.
Συμφωνήθηκε, στο επόμενο χρονικό διάστημα να πραγματοποιηθεί μία ευρεία σύσκεψη στην Τρίπολη μεταξύ των δύο Περιφερειαρχών και υπηρεσιακών στελεχών, προκειμένου να διαμορφωθεί μία κοινή «ατζέντα» και να προωθηθούν δράσεις κοινού ενδιαφέροντος.

«ΕΝΑ ΣΤΑ ΠΕΝΤΕ» ΜΕ ΤΗΝ ΕΛΕΝΑ ΡΑΠΤΗ ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟ ΚΑΙ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΤΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΜΕ ΤΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ

Εξάλλου,  με δράσεις ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας συμμετέχει στην πρωτοβουλία του Συμβουλίου της Ευρώπης για τον τερματισμό της παιδικής σεξουαλικής κακοποίησης.

Στο πλαίσιο αυτό, το Σάββατο 25 Ιανουαρίου 2020 και ώρα 11 π.μ., στα γραφεία της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας θα βρεθεί η Συντονίστρια της καμπάνιας «ΕΝΑ στα ΠΕΝΤΕ», Βουλευτής Α’ Θεσσαλονίκης, Έλενα Ράπτη, προκειμένου να υπογράψει μαζί με τον Περιφερειάρχη, Νεκτάριο Φαρμάκη, σύμφωνο συνεργασίας με το Childrens Rights Division του Συμβουλίου της Ευρώπης.
Στις 12 το μεσημέρι θα ακολουθήσει εκδήλωση με τίτλο «Πρόληψη της Παιδικής Σεξουαλικής Κακοποίησης», στην οποία θα μιλήσει η κ. Ράπτη, καθώς και ο Γιώργος Λυγερός, Αστυνόμος Β’ της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Πατρών.
Η εκδήλωση, που θα είναι ανοικτή στο κοινό, θα πραγματοποιηθεί στο Αμφιθέατρο του Αρχαιολογικού Μουσείου Πατρών (ΝΕΟ Πατρών – Αθηνών 38-40). Μεταξύ άλλων, πρόκειται να παρουσιαστούν τα ενημερωτικά εργαλεία και οι δύο ιστορίες κινουμένων σχεδίων «Το Μυστικό της Νίκης» και «To Μυστικό της Νίκης 2 – Η περιπέτεια του Βίκτωρα», μέσα από τις οποίες περνούν όλα τα μηνύματα της καμπάνιας σε γονείς, εκπαιδευτικούς αλλά κυρίως σε παιδιά, με τρόπο οπτικοακουστικό, εκπαιδευτικό και ψυχαγωγικό, συμβάλλοντας πολύ ουσιαστικά στην ευαισθητοποίηση όλων και εν τέλει στην προστασία των παιδιών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου