ΕΠΕΙΓΟΝ -ΔΡΑΜΑΤΙΚΗ ΑΠΟΦΑΣΗ - Κορωνοϊός: Ματαιώνονται οι εκδηλώσεις για το καρναβάλι σε όλη την Ελλάδα -Έκτακτη Συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, Πατρέων








 ΑΝΥΠΟΛΟΓΙΣΤΕΣ ΟΙ ΕΠΙΠΤΩΣΕΙΣ ΕΙΔΙΚΑ  ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΤΡΑ
Ακυρώνονται οι εκδηλώσεις για το καρναβάλι σε όλη την Ελλάδα, μεταξύ των οποίων και το διάσημο πατρινό καρναβάλι, λόγω του κορωνοϊού, όπως ανακοίνωσε ο υπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίλιας, σήμερα, Πέμπτη.

Σύμφωνα με πληροφορίες, αναμένονται επίσημες ανακοινώσεις από τη δημοτική αρχή και της Πάτρας, ενώ ήδη εμφανίστηκαν οι πρώτες αντιδράσεις από τα πληρώματα.
"Θα βγούμε και δεν θα μας το απαγορεύσει κανείς...", μεταφέρουν, ενώ η ανακοίνωση Κικίλια έχει προκαλέψει ντόμινο αντιδράσεων. 


Έκτακτη Συνεδρίαση  του Δημοτικού Συμβουλίου, Πατρέων θα γίνει  σήμερα 27η Φεβρουαρίου 2020, ημέρα Πέμπτη  και ώρα 17.30, στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου, στο κτίριο ΛΑΔΟΠΟΥΛΟΥ, με το παρακάτω  θέμα:
              Ακύρωση των εκδηλώσεων του Πατρινού Καρναβαλιού (εισηγητής: κ. Δήμαρχος)
 Παρέμβαση του ΣΚΕΑΝΑ μετά τις τελευταίες εξελίξεις. Συγκεκριμένα, αναφέρει ότι από τη στιγμή που η πόλη δεν έχει μπει σε καραντίνα δηλαδή να απαγορευθούν οι μαζικές συνάξεις όπως σε γήπεδα, εκκλησιές κτλ, τότε όλα τα καρναβαλικά πάρτι που έχουν προγραμματιστεί θα γίνουν κανονικά. 

 «Αποφασίζουμε τη ματαίωση των εκδηλώσεων για το καρναβάλι σε όλη την Ελλάδα όπως κάνουν και άλλες ευρωπαϊκές χώρες», δήλωσε ο κ. Κικίλιας.
Κατά την ενημέρωση στο υπουργείο Υγείας, ο κ. Κικίλιας ανακοίνωσε την ακύρωση του καρναβαλιού στην Ελλάδα επικαλούμενος συστάσεις και το πλαίσιο γενικότερης προστασίας του πληθυσμού.
Οπως πρόσθεσε, αναφερόμενος στα επιβεβαιωμένα κρούσματα, είναι πολύ σημαντικό να ελεγχθεί ο περίγυρος των κρουσμάτων αλλά και όλοι όσοι εκτιμούν ότι ήρθαν σε επαφή μαζί τους να βρίσκονται σε εγρήγορση ώστε εάν εμφανίσουν το παραμικρό ύποπτο κρούσμα να απευθυνθούν στον ΕΟΔΥΥ ή στον θεράποντα ιατρό τους.

 Τρία είναι πλέον τα επιβεβαιωμένα κρούσματα κορωνοϊού στη χώρα. Πρόκειται για την 38χρονη και το παιδί της που νοσηλεύονται σε καραντίνα στο ΑΧΕΠΑ της Θεσσαλονίκης. Σύμφωνα με τις σχετικές ανακοινώσεις και οι δύο είναι καλά στην υγεία τους.

Το τρίτο κρούσμα κορωνοϊού ανακοίνωσε ο εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας και επιστημονικός συνεργάτης του ΕΟΔΥ, καθηγητής Σωτήρη Τσιόδρας. Οπως είπε πρόκειται για μία γυναίκα που νοσηλεύεται στην Αθήνα, χωρίς να δίνει περισσότερες λεπτομέρειες.
Πηγή: iefimerida.gr - https://www.iefimerida.gr/ellada/koronoios-mataionontai-karnabalia-olokliri-ti-hora

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου