ΠΑΤΡΑ : Διαμαρτυρήθηκαν με «εικονική τάξη»

Με αίτημα την τήρηση των μέτρων στο σύνολό τους προκειμένου τα παιδιά τους να είναι ασφαλή μέσα στις σχολικές αίθουσες, γονείς και εκπαιδευτικοί διαδήλωσαν  στο κέντρο της Πάτρας.

Μικροί μαθητές, φορώντας μάσκες, κάθισαν στα αριθμημένα θρανία που στήθηκαν στην πλατεία Γεωργίου, σε μία συμβολική κίνηση κατά των υπεράριθμων παιδιών στις τάξεις.

Η πρωτότυπη ιδέα του συλλογικού φορέα να αναπαραστήσει μια τυπική αίθουσα αποτέλεσε αφενός μια πράξη διαμαρτυρίας και αφετέρου μια απάντηση στην πολιτική ηγεσία του υπουργείου Παιδείας που αύξησε σε 27 τον αριθμό των μαθητών ανά αίθουσα στα σχολεία των αστικών κέντρων της χώρας.

 Στη συγκέντρωση συμμετείχαν η δημοτική Αρχή της Πάτρας με επικεφαλής τον δήμαρχο Κώστα Πελετίδη, βουλευτές Αχαΐας του ΣΥΡΙΖΑ, εκπρόσωποι των εκπαιδευτικών και άλλοι τοπικοί φορείς και γονείς.

Η Ένωση Γονέων και Κηδεμόνων του Δήμου Πατρέων σε ανακοίνωσή της για την κινητοποίηση αναφέρει: «Η Ένωση πειθαρχεί στις απόψεις της επιστημονικής κοινότητας για τη χρήση μάσκας αφού κρίνεται απαραίτητη για την υγεία των παιδιών μας και κατ’ επέκταση των οικογενειών μας, αλλά σε καμία περίπτωση ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΜΕ να δεχτούμε: 

  1. 27 παιδιά σε ακατάλληλες τάξεις εν μέσω πανδημίας. Πέρα από το παράλογο του μέτρου, η απόσταση μεταξύ των ατόμων – σύμφωνα με τους επιστήμονες- είναι κριτικής σημασίας για την προστασία όλων μας 
  2. Ελλιπή προσωπικό καθαριότητας 

Ας ενώσουμε τις φωνές μας ως γονείς για το καλό των παιδιών μας έξω από κραυγές, επουσιώδεις αλαλαγμούς και κομματικά συμφέροντα. Ζητάμε, τα μέτρα που το ίδιο το κράτος έχει επιβάλλει σε όλους τους τομείς της ζωής μας, να τηρηθούν και στον σπουδαιότερο αυτών, στην εκπαίδευση και προστασία των παιδιών μας.»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου