Ώρα Πατρών-Γιώργος Ρώρος: Η Λαϊκή Συσπείρωση μαζεύει Πελετίδη

Επιχείρησε να συμμαζέψει τον ανερμάτιστο λόγο του δημάρχου στο δημοτικό συμβούλιο,  γιά την κακή εικόνα πόλης και την πλήρη εγκατάλειψη του παραλιακού μετώπου με μία κυβίστηση, κοινώς κωλοτούμπα, η Λαϊκή Συσπείρωση.

Μεταξύ άλλων για τους εκατό και πλέον Ρομά που διαμένουν σε δημοτικά κτίρια στο λιμάνι της πόλης ανέφερε:
 
 
 
 
 
«είναι υποχρέωσή της αστυνομίας η καταγραφή των Ρομά…»

 «Δεν έχει παραδοθεί στο δήμο το κτίριο λιμένος, δεν μπορώ να τους διώξω είναι σαν να διώχνω εσένα από το σπίτι σου....» (παραθέτουμε το ηχητικό απόσπασμα https://www.filemail.com/d/ckwyolaybrrgiwk?fbclid=IwAR3zKRngOiYHXFR5qAsR_KAf-9tdpDBy75mMBnIJ_oX1pThvAlBKls4Uilo ).

Παραθέσαμε και παραθέτουμε την έκδοση οδηγού του Συνηγόρου του πολίτη προς τις δημοτικές αρχές για τους Ρομά και το φύλλο της κυβερνήσεως με το σχετικό παράρτημα όπου περιλαμβάνεται και το κτίριο παλαιού λιμένος.

Αφού βρέθηκε σε αδιέξοδο η Λαϊκή Συσπείρωση, με νέα ανακοίνωση ανασκευάζει και αναφέρει, ότι έχει στείλει έγγραφα στις αρμόδιες αστυνομικές αρχές και ότι έχει μιλήσει τηλεφωνικά. Εγκαλεί δε την παράταξή μας, ότι το ίδιο γινόταν στην πόλη παλαιότερα, όταν σύμφωνα με τον ισχυρισμό της, διοικούσαμε την περίοδο 2011-2014;;;
Προσπαθεί κατά την πάγια σταλινική πρακτική να μας ταυτίσει με άλλες παρατάξεις, κατά το γνωστό πέντε κόμματα δύο πολιτικές.

1. Η Ώρα Πατρών είναι αυτόνομη αυτοδιοικητική παράταξη, με δικά της όργανα και καταστατικό και όχι προέκταση κομματικού μηχανισμού όπως η Λαϊκή Συσπείρωση που ο  ρόλος της είναι προέκταση του κόμματος και λειτουργεί ως υποκατάστατο. 

2. Η παράταξή μας ιδρύθηκε το Δεκέμβρη του 2019, συνεπώς δεν θα μπορούσε να έχει διοικήσει το δήμο την περίοδο 2011-2014 γιατί απλά δεν είχε ιδρυθεί. Για την τότε δημοτική περίοδο ας ανατρέξει και ας αναζητήσει ευθύνες σε στελέχη και σε προέδρους οργανισμών που έχει εντάξει στο δυναμικό της η Λαϊκή Συσπείρωση, εκτός αν έχουν υπογράψει έγγραφο μετανοίας για την πρότερη τους διαδρομή.

3. Καλούμε να δημοσιοποιήσει τα αναφερόμενα έγγραφα που έχει αποστείλει προς την Αστυνομική Διεύθυνση και τον Εισαγγελέα για την απομάκρυνση των Ρομά από τούς δημοτικούς χώρους που διαμένουν και την χρήση υποδομών ηλεκτρισμού και ύδρευσης.

4. Σκόπιμα διαστρεβλώνει τα γεγονότα για να «οδηγήσει» στη «μία και μοναδική αλήθεια» που εκπορεύεται από τη Λαϊκή Συσπείρωση. Υπενθυμίζουμε ότι ούτε την περίοδο 2011-2014 τα κτίρια αυτά άνηκαν στην τότε δημοτική αρχή αλλά στον ΟΛΠΑ, επομένως μέχρι τότε καμία δημοτική αρχή δεν θα μπορούσε να έχει ευθύνη για τα κτίρια. Από όσο είμαστε σε θέση να θυμόμαστε δεν είχαν καταληφθεί τότε από Ρομά. Υπενθυμίζουμε δε ότι η ευθύνη του Δήμου, ξεκινάει από το 2018 από την παράδοση του παραλιακού μετώπου στην πόλη, από την κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ.

5. Η Αναπληρώτρια Υπουργός Εργασίας Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγύης Θεανώ Φωτίου το 2016-2017 είχε εκπονήσει και θεσμοθετήσει ολοκληρωμένα προγράμματα τόσο για τους περαστικούς Ρομά (χώρους προσωρινής διαμονής εκτός αστικού κέντρου με ανθρώπινες συνθήκες, για τη στεγασμένη προσωρινή διαμονή με κανόνες υγιεινής, δωρεάν ιατροφαρμακευτική περίθαλψη αλλά και ενίσχυση των κοινωνικών δομών για ένταξη και κοινωνικοποίηση των μονίμων). Η Λαϊκή Συσπείρωση και ο κ. Πελετίδης ήταν αυτοί που απαξίωσαν τα προγράμματα, επέλεξαν να μην αναπτυχθούν αντίστοιχες δομές σε κανένα τομέα και στέρησαν πολύτιμη βοήθεια στην πόλη που αφενός θα βρισκόταν αρωγός στους Ρομά, αλλά θα απασχολούνταν και αρκετοί άνεργοι…

Δεν είχε την ίδια τύχη και αντιμετώπιση η Αν. Υπουργός του ΣΥΡΙΖΑ Θεανώ Φωτίου με τον υπουργό της Νέας Δημοκρατίας κ. Πέτσα  να την υποδεχθεί στο Δημαρχείο…και ας ήταν καθημερινή....

Σε άλλους δήμους (π.χ. Χαλάνδρι, βλέπε σχετικό ρεπορτάζ  https://www.youtube.com/watch?v=GKLyL90ELAE) έχουν προσπαθήσει και έχουν καταφέρει να βοηθούν έμπρακτα τους Ρομά και τα παιδιά τους, με τη μόνιμη μεταστέγαση, να παρακολουθούν μαθήματα τα παιδιά για να κοινωνικοποιούνται.
Αρέσκεστε να καταγγέλλετε τους άλλους σαν ανειλικρινείς και υποκριτές, ενώ είστε εσείς οι ίδιοι, αφού ανέχεστε να μένουν αβοήθητα μικρά παιδιά, ανέχεστε την εκμετάλλευση γυναικών μέσω παράνομου αγοραίου έρωτα, του πλιάτσικου και τα φαινόμενα επαιτείας. Καταγγέλλετε μόνο το σύστημα χωρίς να έχετε κατανοήσει ότι ως Δήμαρχος της πόλης έχετε ευθύνη, είστε μέρος του συστήματος κ. Πελετίδη, και έχετε πλήρως αφομοιωθεί.
--



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου