Το Μουσείο Τύπου της ΕΣΗΕΠΗΝ στο επετειακό Λεύκωμα της Εθνολογικής Εταιρείας Πελοποννήσου για τα 200 χρόνια

 

Αρχές  Δεκεμβρίου, εκτιμάται ότι θα γίνει η παρουσίαση του επετειακού Λευκώματος,  που ετοιμάζει να εκδώσει η Ιστορική και Εθνολογική Εταιρεία Πελοποννήσου. Ο τίτλος του θα είναι τελικά «Ψηφίδες Παλιγγενεσίας» και αυτές τις μέρες ολοκληρώνεται  ο έλεγχος και η επεξεργασία των τεχνικών και οικονομικών προδιαγραφών ώστε να οδηγηθεί για εκτύπωση.

Η δημιουργία του Λευκώματος ήταν αποτέλεσμα αγαστής  συνεργασίας της Εταιρίας   κυρίως με το Μουσείο Τύπου της  Ενωσης  Συντακτών Ημερησίων Εφημερίδων Πελοποννήσου Ηπείρου Νήσων.

Συγκεκριμένα η συμβολή του Μουσείου ήταν καθοριστική καθώς διέθεσε πλούσιο  υλικό από έντυπα , φωτογραφίες και κείμενα σχετικά με την Επανάσταση του 1821 που συγκαταλέγονται  στα πολύτιμα εκθέματά του, όπως για παράδειγμα  το περιοδικό «Ερμής ο Λόγιος» του Παπαφλέσσα.

Το Λεύκωμα, όπως έχουμε ήδη προαναγγείλει, θα έχει την μορφή έγχρωμου τόμου 400 σελίδων που θα περιλαμβάνει είκοσι περίπου τεκμηριωμένες επιστημονικές μελέτες με αντικείμενο  ισάριθμα  θέματα σχετικά με την Επανάσταση του 1821,  διανθισμένα με 100 φωτογραφίες, ώστε να αποτελέσει    ένα μοναδικό στο είδος του σύνθετο  συγγραφικό έργο, με το οποίο η  Εταιρεία θα βάλει τη δική της σφραγίδα τιμής και συμμετοχής στην μεγάλη επέτειο των 200 χρόνων.

Το Λεύκωμα θα κυκλοφορήσει τέλη  Νοεμβρίου, σε 1000 αντίτυπα  ενώ επισημαίνεται ότι όλοι οι συντελεστές συμμετέχουν ανιδιοτελώς.

Η Ιστορική και Εθνολογική Εταιρεία Πελοποννήσου και το Μουσείο της,  στεγάζεται στο Μέγαρο Λόγου και Τέχνης , 6ος όροφος) και έχει πρόεδρο τον διακεκριμένο  έγκριτο δικηγόρο και πολυγραφότατο συγγραφέα / ιστορικό Χρήστο Μούλια.

Πρόεδρος της ΕΣΗΕΠΗΝ είναι ο δημοσιογράφος Κυριάκος Κορτέσης και του Μουσείου Τύπου ο δημοσιογράφος Μιχάλης Βασιλάκης.

Η έκδοση του Λευκώματος υποστηρίχθηκε επίσης από την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδος, και τον ΟΛΠΑ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου