ΠΑΤΡΑ / ΑΘΗΝΑ : Ν. Νικολόπουλος: «Ζητάμε τον θεσμό του συνεργάσιμου τραπεζίτη και απορρίπτουμε τον “pπαρά φύση” συνεργάσιμου δανειολήπτη»Ο Βουλευτής Αχαΐας Νίκος Νικολόπουλος κατέθεσε εκ μέρους του Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος Ελλάδος, σχετική ερώτηση με τους πλειστηριασμούς  σπιτιών, επίπλων κλπ στοιχείων οικοσκευής όπως με αφορμή την δημοσίευση  στην Εφημερίδα της Κυβέρνησης (2289/15.10.2015) της απόφασης του Διοικητή της ΤτΕ Γ. Στουρνάρα σύμφωνα με την οποία η καταλυτική ημερομηνία για τους οφειλέτες δανείων είναι η 15η Δεκεμβρίου 2015, για εκείνους που δεν «συμμορφώνονται»…….
Ο Πρόεδρος του Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος Νίκος Νικολόπουλος μιλώντας σήμερα στους κοινοβουλευτικούς συντάκτες είπε: «Εμείς δεν ξεχνάμε την δέσμευση με την οποία μπήκαμε στην Βουλή:  Κανένα σπίτι στα χέρια τραπεζίτη

Μετά το νομοθετικό πραξικόπημα του γνωστού…. προοδευτικού εκσυγχρονιστή, Γ. Στουρνάρα, οδηγούνται στην εκτέλεση χιλιάδες συμπολίτες μας…. Ακόμα και εκείνοι που νομίζουν ότι προστατεύονται από το ν. Κατσέλη τώρα κινδυνεύουν να τα χάσου  όλα, αν δεν συμμορφωθούν με τις υποδείξεις των δανειστών και των «κορακιών»…
Και για όσους δεν μας πιστεύουν παραθέτω την χαρακτηριστική παράγραφο ««Σε περίπτωση μη ανταπόκρισης αποστέλλεται εντός δεκαπέντε (15) ημερολογιακών ημερών από τη λήξη της ταχθείσας προθεσμίας η προειδοποιητική επιστολή... στις περιπτώσεις δανειοληπτών, εφόσον ο αποχαρακτηρισμός αυτών ως συνεργάσιμων μπορεί να έχει συνέπεια τον εκπλειστηριασμό της μοναδικής κατοικίας τους με νομικές διαδικασίες που προτίθεται να κινήσει το ίδρυμα».
«Φίλος ο Αλέξης φιλτάτη η αλήθεια»…. Είμαι υποχρεωμένος να θυμίσω στον Πρωθυπουργό την δέσμευση, που ανέλαβε \στη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης τον περασμένο Σεπτέμβριο όταν δήλωνε πως: «Δεν θα υπάρξει κανένας πλειστηριασμός πρώτης κατοικίας για πολίτες που πήραν δάνεια κάποια εποχή, ενώ τώρα η αξία των σπιτιών τους έχει πέσει πάρα πολύ χαμηλά. Θα προστατέψουμε τους αδύναμους αυτής της κοινωνίας».
Στην κραυγή αγωνίας των συνανθρώπων μας των βιοπαλαιστών, των νοικοκυραίων που δούλεψαν για να αποκτήσουν ένα κεραμίδι και από τη μία μέρα στην άλλη βρέθηκαν χωρίς δουλειά, χωρίς αποζημίωση, χωρίς προστασία.
Εμείς οι Έλληνες Χριστιανοδημοκράτες δηλώνουμε ότι θα μείνουμε συνεπείς και θα υπερασπιστούμε ότι πιο σημαντικό και ιερό έχει ο Έλληνας.
Τα κερδοσκοπικά ιδρύματα και τα διεθνή «κοράκια» που έχουν ενδυθεί με τον μανδύα του επενδυτή και όλοι οι άλλοι «στούρνοι βαστάζοι τους» να ξέρουν ότι οι Έλληνες θα ενωθούμε σαν μια ατσαλένια «γροθιά», θα αμυνθούμε και δεν θα επιτρέψουμε να περάσουν κανενός φτωχοποιημένου εμπερίσττου Έλληνα το κατώφλι.
Όποιος πολιτικός τολμήσει να επιτρέψει να εφαρμοστεί η απόφαση που έγινε με by pass (παράκαμψη) της Βουλής, να γνωρίζει ότι «κεραμίδα θα πέσει στο κεφάλι του».
Όσο και αν οι τράπεζες και οι δανειστές μας θέλουν όλους με το ζόρι συνεργάσιμους δανειολήπτες δεν θα παραιτηθούμε από όλες τις σχετικές ανταπαιτήσεις μας και από όλα τα νόμιμα δικαιώματα μας.
Το Χριστιανοδημοκρατικό Κόμμα ζητά η Πολιτεία - Κυβέρνηση να μην απεμπολήσει τον ρυθμιστικό της ρόλο και να μην νομιμοποιήσει στην πράξη τις παράνομες, ανήθικες, αισχροκερδείς, τοκογλυφικές, καταχρηστικές και προδήλως άκυρες πιστωτικές συμβάσεις.

Τέλος, να μην επιτρέψει τον εκβιασμό των εν αδυναμία δανειοληπτών να αποδεχθούν την αντικατάσταση των παλιών δανειακών συμβάσεων με τις νέες των προτεινομένων ρυθμίσεων, παραιτούμενοι έτσι των συνταγματικά κατοχυρωμένων δικαιωμάτων τους, που δεν μπορούν να ανατραπούν ή να περιοριστούν από κανένα «Στουρνάρα» και καμία «Κατσέλη», καθώς επίσης να αναγνωρίσουν τα υπόλοιπα των πιστωτικών τους συμβάσεων ως δήθεν βέβαια και εκκαθαρισμένα ενώ αυτά έως σήμερα κρίνονται ως ανεκκαθάριστα, σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία και την νομολογία των Δικαστηρίων όλης της χώρας.

Δεν ξεχνάμε την δέσμευση όλων μας..."Κανένα σπίτι στα χέρια τραπεζίτη".

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου