ΠΑΤΡΑ : Περιμένοντας τα ευχάριστα για το λιανεμπόριο

Ο  αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών Στέλιος Πέτσας, δήλωσε σήμερα το πρωί  στην Πάτρα, ότι αφού ενημερώσει τον πρωθυπουργό άμεσα,  εντός της ημέρας μάλλον θα υπάρξει  θετική απόφαση σχετικά με το λιανεμπόριο στην Πάτρα.

Τα δύο σενάρια- προτάσεις  που θα μεταφέρει είναι η οικονομική ενίσχυση των επιχειρήσεων αν μείνουν τελικά κλειστές ή η εν μέρει λειτουργία με τι σύστημα του click away.

Στη διάρκεια σύσκεψης στο Επιμελητήριο Αχαϊας με τοπικούς παράγοντες  του τέθηκε επιτακτικά η παράμετρος ότι το λιανεμπόριο δεν επιβαρύνει τους υγειονομικούς δείκτες και μπορεί να λειτουργήσει με  αυστηρούς κανόνες.

Ηταν χαρακτηριστική η φράση παράγοντα των εμπόρων μετά το τέλος προς τους συγκεντρωμένους ότι « το βράδυ θα πανηγυρίσουμε».

 

 







 

Περί τα 100 μόνο άτομα ήταν έξω από το Επιμελητήριο, ανάμεσά τους πολλά στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ.

Κατά την αναχώρηση του υπουργού ελάχιστοι επιχείρησαν να αμαυρώσουν  το γεγονός κινούμενοι εναντίον του φραστικά και με εκτόξευση πλαστικών κυπέλων, αλλά το επεισόδιο δεν πήρε έκταση, καθώς εμποδίστηκαν από αστυνομικούς.

Στη σύσκεψη συμμετείχαν μεταξύ άλλων οι κύριοι Πλάτων Μαρλαφέκας, Γιάννης Καρβέλης, Χαράλαμπος Μπονάνος,  Κώστας Βαγενάς , Σπύρος Στεργίου.

 Ο υπουργός μετέβη σήμερα στην αχαϊκή πρωτεύουσα, προκειμένου να  κατευνάσει τα πνεύματα, μετά τη απόφαση για περαιτέρω αναστολή της λειτουργίας του λιανεμπορίου και στη συγκεκριμένη περιφερειακή ενότητα.

Μερίδα συγκεντρωμένων, κατά την προσέλευση του υπουργού νωρίτερα το πρωί στο δημαρχιακό Μέγαρο, διαμαρτυρήθηκε έντονα ζητώντας το άνοιγμα των καταστημάτων.

Όπως είπε ο Στέλιος Πέτσας «βρίσκομαι στην Πάτρα, κατ’ εντολή του πρωθυπουργού, προκειμένου να αναδείξουμε ότι αυτή τη μάχη τη δίνουμε μαζί. Κυβέρνηση, αυτοδιοίκηση, επιχειρηματικός κόσμος και φυσικά οι πολίτες είμαστε σύμμαχοι και από αυτή τη μάχη βγαίνουμε νικητές όταν βάζουμε όλοι πλάτη».

Από την πλευρά του ο δήμαρχος Πατρέων, Κώστας Πελετίδης ανέφερε ότι «συναντηθήκαμε με τον Στέλιο Πέτσα για να δούμε το ζήτημα των καταστημάτων σε σχέση με την απόφαση που ελήφθη για να μην ανοίξουν» και πρόσθεσε: «Εμείς αναγνωρίζουμε ότι είμαστε σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης, ότι είμαστε με την πλάτη στον τοίχο, ότι πρέπει να ληφθούν όλα εκείνα τα μέτρα για να προστατευθεί η υγεία και αναλύσαμε και τα αιτήματα, τα οποία είχαμε κατά καιρούς βάλει».

Παράλληλα, συνέχισε, «η κατάσταση εκτάκτου ανάγκης δεν απαιτεί μόνο περιγραφή, αλλά απαιτεί και μέτρα εκτάκτου ανάγκης και αυτά θέσαμε στον κύριο υπουργό, ώστε να μειωθεί ο κίνδυνος τον οποίο διατρέχει η πόλη μας εξαιτίας της πανδημίας».

Όσον αφορά στην απόφαση για αναστολή επαναλειτουργίας του λιανεμπορίου, ο Κώστας Πελετίδης είπε ότι «ζητήσαμε από την κυβέρνηση να αναθεωρήσει την απόφασή της και να ανοίξουν τα καταστήματα, τηρώντας όλα τα υγειονομικά πρωτόκολλα», προσθέτοντας ότι «καθήκον όλων μας και όλης της πόλης είναι να πάρει και ο καθένας τα μέτρα που του αναλογούν, δηλαδή η κυβέρνηση τα δικά της, η υγειονομική περιφέρεια τα δικά της, ο δήμος τα δικά του στους χώρους εργασίας και ο εμπορικός σύλλογος τα δικά του. 

Όσον αφορά τους εργασιακούς χώρους, ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών σημείωσε ότι «μιλήσαμε με τον δήμαρχο για μία αυξημένη επιδημιολογική επιτήρηση όσο είμαστε σε μία τόσο δύσκολη κατάσταση και αυτό θα το δούμε άμεσα με τον ΕΟΔΥ».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου