Ώρα Πατρών-Γιώργος Ρώρος: Καιροσκοπική πολιτική της δημοτικής αρχής

Η προγραμματισμένη κινητοποίηση του ΚΚΕ και της Λαϊκής Συσπείρωσης ολοκληρώθηκε. Ήρθε η ώρα του απολογισμού και της γυμνής αλήθειας.

Στην προαποφασισμένη από το πολιτικό γραφείο του ΚΚΕ κινητοποίηση είχαν χρέος τα δορυφορικά σχήματα, που κινούνται πέριξ του κόμματος να συγκεντρώσουν κόσμο.

Με περίσσια προθυμία, πάθος και ζήλο ανταποκρίθηκε ο δήμαρχος Πατρέων.

Στριμωγμένος πολιτικά αφού η πόλη έχασε όλα τα μεγάλα έργα και το ηθικό πλεονέκτημα ορθής διαχείρισης των οικονομικών προσπάθησε με τυχοδιωκτικές ενέργειες, να αποπροσανατολίσει.

Αφού αποφάσισε σε εξωθεσμικά κέντρα το πλαίσιο και την ημερομηνία της κινητοποίησης έφερε εκ των υστέρων στο Δημοτικό Συμβούλιο την πρόταση. Μειοψήφησε με 21 στους 49 δημοτικούς συμβούλους,  21 στους 42 παρόντες.

Στο Σύνταγμα που ήταν η συνάντηση, που είχε αποφασίσει το ΚΚΕ, τους υποδέχτηκε ο Γενικός Γραμματέας του.

Τα μεγάλα ζητήματα της πόλης δεν ακούστηκαν. Φιάσκο δηλαδή, ότι η κινητοποίηση πραγματοποιήθηκε δήθεν για τα αιτήματα της πόλης (υπογειοποίηση, Πατρών-Πύργου, ανατολικό πάρκο κ.α.). Η πόλη δεν κέρδισε τίποτα.

Σε αυτή την φιέστα δεν συμμετείχε όπως ήταν λογικό κανένας άλλος δήμαρχος. Για να πραγματοποιηθεί η κινητοποίηση σπαταλήθηκαν χρήματα για μετακίνηση λεωφορείων, καρναβαλικών κατασκευών, απορριμματοφόρων, απασχολήθηκαν εργαζόμενοι, μουσικοί της μπάντας, μαθητές κ.α.

Καλούμε τη δημοτική αρχή να αναφέρει το ακριβές ποσό χρημάτων που δαπάνησε. Τους καλούμε, να μη τολμήσουν και βάλουν χέρι στο ταμείο του Δήμου και των οργανισμών του, αλλά τα έξοδα να τα πληρώσουν από το μισθό του Δημάρχου (4500€ μηνιαία), τους μισθούς των αντιδημάρχων, τους μισθούς των  προέδρων  και  αντιπροέδρων οργανισμών, όχι από το υστέρημά και από δημοτικά τέλη και τους φόρους των Πατρινών.

Οι αγώνες και οι κινητοποιήσεις έχουν το τίμημα τους.  Διαφορετικά όσους με «ξένα κόλλυβα κάνουν μνημόσυνο» ο λαός τους αποκαλεί, «τζάμπα μάγκες».

Σας καλούμε ΑΜΕΣΑ να εισάγετε το θέμα στο δημοτικό συμβούλιο με τα πλήρη οικονομικά και άλλα στοιχεία.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου