ΠΑΤΡΑ : Τα Σωματεία έχουν μνήμη και κρίση

 Απάντηση του Τομέα Αθλητισμού της Δ.Ε.Ε.Π. Ν.Δ. Αχαΐας στους Βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ Μάρκου - Μωραΐτη

Από τον Τομέα Αθλητισμού της Δ.Ε.Ε.Π. Ν.Δ. Αχαΐας μετά τη χθεσινή ανακοίνωση των Βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία κ.κ. Κ. Μάρκου – Θ. Μωραΐτη εκδόθηκε η πιο κάτω ανακοίνωση :

Η πρωτοφανής επιτυχία του Συνεδρίου για το Εθνικό Στρατηγικό Σχέδιο για τον Αθλητισμό που διεξάγεται στην Πάτρα αναμφίβολα ενοχλεί τους δυο Βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ. Αντί να προσέλθουν και να παρακολουθήσουν μαζί με όλη την αθλητική κοινότητα της Δυτικής Ελλάδας τις εργασίες του κατέφυγαν σε ένα πρωτοφανές υβρεολόγιο και αόριστες υποσχέσεις.

 

Οι δυο Βουλευτές έχουν το θράσος να κατηγορούν τον Υφυπουργό Αθλητισμού κ. Λευτέρη Αυγενάκη ότι επιχειρεί να χειραγωγήσει τον Ελληνικό Αθλητισμό και το μόνο που οφείλουμε να τους θυμίσουμε είναι οι ανεπιτυχείς προσπάθειες και των δυο να παρέμβουν στις εκλογές Αθλητικών Ομοσπονδιών ώστε – ανεπιτυχώς – να υφαρπάξουν τις ψήφους των αθλητικών σωματείων από την Δυτική Ελλάδα.Οφείλουν να γνωρίζουν ότι αυτές οι τακτικές πέρασαν ανεπιστρεπτί. Δυστυχώς για αυτούς τα σωματεία δεν υπέκυψαν στις πιέσεις – υποσχέσεις τους , τους γύρισαν την πλάτη και οι κομματικοί εκλεκτοί τους καταποντίστηκαν στις εκλογές των αντίστοιχων Αθλητικών Ομοσπονδιών. Τα σωματεία της Δυτικής Ελλάδας έχουν και μνήμη και κρίση.

 

Η μεταρρυθμίσεις στον Ελληνικό Αθλητισμό όπως το μητρώο αθλητικών φορέων , το πρόγραμμα αξιολόγησης ομοσπονδιών , το μητρώο προπονητών , η καταγραφή αθλητικών εγκαταστάσεων , η ηλεκτρονική ψηφοφορία στους αθλητικούς φορείς , το μητρώο εθελοντών , το μητρώο αθλητών αλλά και η στήριξη στα ερασιτεχνικά σωματεία με απευθείας επιχορήγηση είναι μερικές από τις θεαματικές πρωτοβουλίες που έχει αναλάβει το Υφυπουργείο Αθλητισμού.

 

Ξεχνούν και οι δυο ότι μετά από δώδεκα χρόνια 170 αθλητικά σωματεία της Αχαΐας εισέπραξαν για το 2021 ως επιχορήγηση το ποσό των 435,083.89€και 73 αθλητικά σωματεία της Αιτωλοακαρνανίας εισέπραξαν το ποσό των 213,450.27€.

 

Ο Υφυπουργός Αθλητισμού στις εργασίες του Συνεδρίου παρουσιάζει το όραμα για τη Δυτική Ελλάδα στα θέματα της ανάπτυξης του αθλητισμού και της ανάπτυξης της οικονομίας με όχημα τον αθλητισμό. Το Υπουργείο συνδιαμορφώνει το αθλητικό μέλλον της Δυτικής Ελλάδας σε αυτό το Συνέδριο με την ενεργό συμμετοχή όλης της αθλητικής κοινότητας.

 

 

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου