Ευκλείδης Τσακαλώτος στην Πάτρα: «Ανησυχώ για τη δημοκρατία στη χώρα μας»

 Τι ανέφερε ο κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου.

 

στην Πάτρα βρίσκεται σήμερα, ο πρώην υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος, ο οποίος το πρωί πραγματοποίησε περιοδεία στην αγορά της πόλης, ενώ ακολούθησε συνέντευξη Τύπου στην αίθουσα  του Εμπορικού Συλλόγου.


 

Κατά τη διάρκεια της συνέντευξης του ο κ. Τσακαλώτος ανέφερε πως ο ΣΥΡΙΖΑ προσπαθεί να κάνει την μεγάλη αντεπίθεση και να αλλάξει τους συσχετισμούς.

“Άποψή μας είναι πως αν δεις συνολικά τα στοιχεία της οικονομίας, δεν επιβεβαιώνεται το success story της Νέας Δημοκρατίας” είπε χαρακτηριστικά και συνέχισε: “Έχουμε τα ίδια προβλήματα που είχαμε πριν από τη μεγάλη κρίση το 2009, δηλαδή μια ανάπτυξη που τροφοδοτεί το έλλειμμα στο ισοζύγιο εξαγωγών. Αυτό ήταν που έκανε το μοντέλο πριν το 2009 μη βιώσιμο, αυτό μας ανησυχεί ότι μπορεί να ισχύει και τώρα”.

Παράλληλα, ο κ. Τσακαλώτος αναφέρθηκε στο οικονομικό πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ και σημείωσε: “Θα μιλήσουμε το οικονομικό μας για ανάπτυξη, για το αναπτυξιακό κράτος, για το πώς παρεμβαίνει με στόχο και με σχέδιο να φύγουμε από ένα μοντέλο που περιορίζεται στον τουρισμό και την οικοδομή και επειδή ξέρουμε πού θέλουμε να πάμε, χρόνο με το χρόνο παρουσιάζουμε το αντιπαραθετικό μας σχέδιο. Εχουμε προτάσεις για τους μισθούς, για το κοινωνικό κράτος, για τα κόκκινα δάνεια και την στεγαστική πολιτική ”.

Καταλήγοντας ο Ευκλείδης Τσακαλώτος σημείωσε : “Ανησυχώ για τη δημοκρατία στη χώρα μας, ανησυχώ όταν δεν υπάρχει χώρος για δημόσιο διάλογο. Ανησυχώ για την εργαλοιοποίηση της ΕΥΠ στην Ροδόπη. Αυτό είναι κάτι που δεν το έχω ξανασυναντήσει στα 30 χρόνια που ζω στην Ελλάδα. Όπως δεν έχω ξαναδεί τέτοιαπροσέγγιση, όπως και σαν την παρέμβαση όπως της κυρίας Μπακογιάννη η οποία απείλησε την Μουσουλμανική μειονότητα γιατί αλλιώς θα είναι δύσκολα πράγματα. Πρόκειται για πρωτοφανή πράγματα που δεν έχουν καμία σχέση με τη δημοκρατία” υποστήριξε χαρακτηριστικά. Σαν οικονομολόγος ανησυχώ για το πόσο δύσκολα θα είναι τα πράγματα τα επόμενα τέσσερα χρίνια.

Ο κ. Τσακαλώτος στη διάρκεια της συνέντευξης πλαισιωνόταν από την πρών βουλευτή Σία Αναγνωστοπούλου  εκ νέου υποψήφια, και τον Γραμματέα  της ΝΕ Αχαϊας  Μιχ. Σιδηρόπουλο

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου